BOMBE-EKSPLOSJON: Dette bildet er av samme scene. Hodet til den blonde kvinnen dekker for leggen til den skadde kvinnen so, ligger på bakken. The Daily News retusjerte bort såret. Foto: Ken McGagh / AP
BOMBE-EKSPLOSJON: Dette bildet er av samme scene. Hodet til den blonde kvinnen dekker for leggen til den skadde kvinnen so, ligger på bakken. The Daily News retusjerte bort såret. Foto: Ken McGagh / APVis mer

Sminket bort blod fra Boston-bombene

The Daily News mener andre burde følge deres eksempel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bombe-eksplosjonene under maratonløpet i Boston forårsakte alvorlige skader på hundrevis av mennesker. Tre personer ble drept.

Bilder av skadde som ligger i gatene viser den grufulle sannheten. Åpne sår, kroppsdeler som så vidt henger på plass og mye blod er et bilde på hvor sårbare vi er.

Bombene var i tillegg konstuert for å gjøre stor skade.

Etterforskerne tror bombene besto av eksplosiver og metallbiter som var lagt i trykkokere.

Retusjerte bilde Tabloidavisen The Daily News publiserte et sminket bilde av en skadd kvinne som lå på bakken, ifølge New York-nettavisa Capital.

Kvinnen hadde fått massive skader på føttene. På orginalbildet er buksa revet opp og det kommer blod ut fra et stort sår.

SMINKET: Bildet til venstre er orginalbildet. Bildet til høyre er The Daily News sin versjon. Faksimile: American Copy Editors Society
SMINKET: Bildet til venstre er orginalbildet. Bildet til høyre er The Daily News sin versjon. Faksimile: American Copy Editors Society Vis mer

Dette ble tydeligvis for mye for den amerikanske avisa, som retusjerte bort såret og «sydde igjen» buksa til den skadde.

Bildet er tatt av Boston Globe-fotografen John Tlumacki.

Kritikk Bilder som publiseres av en redaksjon skal ikke retusjeres eller manipuleres på en slik måte at det viser et feilaktig bilde av sannheten.

Kilder avisa har snakket med kritiserer The Daily News for å ha publisert det retusjerte bildet.

- Fotografer og journalister er flaue og triste på grunn av dette, sier en kilde som jobber i mediene.

Retusjerte for å skåne Ken Frydman, talsperson i The Daily News, sier til avisa at de bestemte å retusjere bildet for å skåne familie og ofre.

- Det var bilder som var enda mer blodig som vi valgte å ikke publisere. Jeg synes faktisk resten av mediene burde vært like skånsom som The Daily News, sier Frydman.

FAKSIMILE: Her er det retusjerte bildet The Daily News publiserte. Den bakerste foten til kvinnen på bakken har egentlig et stort sår på leggen. Faksimilie: The Daily News
FAKSIMILE: Her er det retusjerte bildet The Daily News publiserte. Den bakerste foten til kvinnen på bakken har egentlig et stort sår på leggen. Faksimilie: The Daily News Vis mer

Det var bloggeren Charles Apple som først var ute med saken, der han kritiserer tabloidavisa for å ikke forholde seg til presse-etiske retningslinjer.

- Hvis ikke du kan takle det blodige bildet, ikke publiser det, sier Apple ifølge avisa.