Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sminketips med bismak

Denne sterke kampanjen vekker oppsikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kampanjevideoen du kan se i denne saken vekker reaksjoner etter at den ble lansert i Storbritannia denne uken.

Laget som en parodi på de utallige sminkebloggene som flommer over nettet, er det en video som innbyr til langt mer viktige diskusjoner enn hvilken sminke som passer hvor på kroppen til hvilket tid på døgnet.

Videoen, som er laget av sminkebloggeren Lauren Luke i samarbeid med aktivistgruppa Refuge, og sprer seg på nettet.

Deler sine råd på lystig vis Videoen minner om de mange sminkevideoene som ligger på YouTube: På lystig vis deler sminkebloggeren sine tips, men her handler det ikke om hvordan du skal dekke over ujevnheter. I stedet gir Lauren «råd» om hvordan du kan dekke over blåmerker og sår som stammer fra vold i hjemmet.

- 65 prosent av kvinnene som opplever vold i hjemmet skjuler det, ikke dekk det til, lyder oppfordringen i videoen.

På sarkastisk vis forteller Luke om at hun har hatt det litt vanskelig i det siste, mens ansiktet hennes er dekket av blåmerker og sår. Hun forklarer blant annet hvordan man kan skjule sporene av å ha blitt dyttet kraftig inn i et bord.

- Vær åpen og ærlig om det Til AdWeek forteller Lauren Luke at hun har et personlig forhold til kampanjens budskap, siden hun selv har levd i et turbulent forhold.

- Sårene i ansiktet mitt var ikke ekte, men følelsene jeg viste var det. Jeg hadde en dårlig opplevelse med en tidligere kjæreste. Han skadet meg aldri fysisk, men jeg var alltid redd for at noe kunne skje hvis jeg sa noe feil, sier hun.

I motsetning til hva hun gjør i videoen, råder Luke andre som opplever liknende til å være åpne om det.

- Å være åpen og ærlig om noe som dette gjør at man kan føle seg svak, men det er ikke noe svakt ved det, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media