Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smiths Venner-tilknyttet forretningsmann mistenkt for underslag av 75 millioner

Mistenkt for bedrageri, underslag og hvitvasking.

MISTENKT FOR MILLIONUNDERSLAG: En forretningsmann som har arbeidet for selskaper tilknyttet Smiths Venner er arrestert i Nederland, mistenkt for millionunderslag. Her fra Smiths Venners stevnesenter, Brunstad Konferansesenter i Stokke i Vestfold. Foto: Berit Roald/NTB scanpix
MISTENKT FOR MILLIONUNDERSLAG: En forretningsmann som har arbeidet for selskaper tilknyttet Smiths Venner er arrestert i Nederland, mistenkt for millionunderslag. Her fra Smiths Venners stevnesenter, Brunstad Konferansesenter i Stokke i Vestfold. Foto: Berit Roald/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En forretningsmann som har arbeidet for selskaper tilknyttet Smiths Venner er pågrepet og varetektsfengslet i Nederland, mistenkt for underslag av rundt åtte millioner euro, tilsvarende 75 millioner kroner.

I påsken ble det kjent at den 34 år gamle mannen, som har sittet i styret i selskaper og stiftelser knyttet til den kristne menigheten, er pågrepet og mistenkt for underslaget fra en veldedig organisasjon, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen har han hatt flere lederverv i selskaper og organisasjoner som er tilknyttet menigheten.

- Han er mistenkt for bedrageri, underslag og hvitvasking, skriver en talskvinne for spesialenheten FIOD i en epost til avisen. FIOD har ansvar for etterforskning av økonomisk kriminalitet og skatteunndragelser i Nederland, og tilsvarer det norske Økokrim.

34-åringen har selv jobbet som etterforsker i den samme spesialenheten som nå har pågrepet ham. Også en 21 år gammel kvinne er pågrepet, mistenkt for å ha medvirket til hvitvaskingen.

Berit H. Nilsen, pressetalsperson i Brunstad Christian Church (BCC), som er det offisielle internasjonale navnet på Smiths Venner, skriver i en epost at den nederlandske stiftelsen ikke er kontrollert av BCC, men at den har samarbeidet med BCC.

Hun skriver at 34-åringen ikke har hatt roller i norske lokalmenigheter eller i BCC.

- Det foreligger per i dag ingen mistanke om straffbare forhold i BCC, i selskaper eid av BCC, eller i lokalmenigheter tilknyttet BCC i Norge og utlandet. Dette omfatter også Nederland, skriver Nilsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart