Kamala Harris

Smitte-alarm minutter før intervju

Bare minutter før USAs visepresident Kamala Harris skulle delta på det populære talkshowet «The View», testet to av programlederne positivt på coronavirus.

MÅTTE FORANDRE PLANER: USAs visepresident, Kamala Harris, skulle gjestet et populært talkshow. Så testet to av programlederne positivt for corona. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin
MÅTTE FORANDRE PLANER: USAs visepresident, Kamala Harris, skulle gjestet et populært talkshow. Så testet to av programlederne positivt for corona. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

NEW YORK (Dagbladet): To av de fire programlederne, Ana Navarro og Sunny Hostin, hadde allerede deltatt i deler av det populære talkshowet fredag da de brått måtte forlate lokalene, melder flere amerikanske medier, blant annet New York Times og CNN.

Det skjedde få minutter før visepresident Kamala Harris skulle bli intervjuet fysisk til stede i studio.

Første intervju

I forkant ble det promotert som det første intervjuet fysisk til stede i et TV-studio for Harris siden hun ble visepresident i januar i år, skriver New York Times.

HISTORISK: Her blir Kamala Harris USAs første kvinnelige visepresident. Video: AP Vis mer

I stedet fulgte noen kaotiske minutter hvor studioet ble desinfisert, og hvor programmet, som sendes på dagtid på ABC, måtte finne en nødløsning for intervjuet. De to gjenværende programlederne fylte tida med å svare på spørsmål fra publikum i studio.

Etter hvert fikk Harris deltatt digitalt fra et annet sted. Visepresidenten, skal heller ikke ha hatt nærkontakt med verken Hostin eller Navarro før sendingen, ifølge Det hvite hus.

Testet positivt

- Vi oppdaget at Ana og Sunny testet positivt helt i siste øyeblikk, sier medprogramleder Joy Behar, ifølge CNN.

Hun sier at begge programlederne er fullvaksinerte.

SRI LANKA: Etter at fiskesalget sank drastisk som følge av coronaviruset tok tidligere fiskeriminister Dilip Wedaarachchi fisken i egne hender. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Det er imidlertid ikke sikkert at Hostin og Navarro faktisk er smittet av coronavirus. Den første testen skal ha kommet tilbake positiv. Deretter skal ytterligere en hurtigtest ha kommet tilbake negativ for begge. Siden testet også begge negativt på en PCR-test. Begge venter nå på svaret på ytterligere én PCR-test, ifølge CNN.

Harris er selv vaksinert med to doser av Moderna-vaksinen, noe som skjedde foran pressen.

- Jeg håper du er på et trygt sted akkurat nå. Vi gjorde alt vi kunne for at du skulle være trygg fordi vi setter så stor pris på deg, sa Behar til Harris under intervjuet.

- Hjerteskjærende

- Takk, Joy og dere alle. Sunny og Ana er sterke kvinner, og jeg vet de har det bra, men det viser virkelig hvilken forskjell det å være vaksinert utgjør fordi ellers ville vi vært bekymret for at de skulle bli innlagt på sykehus eller verre, sier Harris.

Data fra amerikanske helsemyndigheter i Centers for Disease Control and Prevention (CDC) viser at mer enn 99,99 prosent av fullvaksinerte har unngått coronasmitte som førte til sykehusinnleggelse eller død.

Harris oppfordrer igjen alle til å la seg vaksinere.

- Som mange av dere har jeg sett de hjerteskjærende videoene av folk på intensivavdelinger, som ikke lot seg vaksinere, og som bønnfaller familiemedlemmer om «vær så snill å bli vaksinert», sier Harris og fortsetter:

- Vaksinen er gratis. Den er trygg. Og den vil redde livet ditt. Så folk trenger bare å bli vaksinert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer