Smitte etter rave på småbruk - anmelder

Vestby kommune i Follo anmelder personen de mener er arrangøren bak et raveparty på et avsidesliggende småbruk lørdag 24. juni. Smittesporerne sliter med å nå det som kan være opp mot 200 deltakere.

Publisert
Fullvaksinerte: 66.32% Første dose: 75.93%

To av deltakerne på festen har seinere fått påvist coronasmitte, og det har vært vanskelig for kommunen å få oversikt over de opp mot 200 deltakerne, skriver VG, som først omtalte saken.

Vestby kommune ble gjort oppmerksom på festen etter at et smittesporingsteam fra en annen kommune tok kontakt om de to smittetilfellene lørdag, forteller beredskapsleder Rune Sletner i Vestby kommune til Dagbladet.

- Alvorlig lovbrudd

Etter at kommunen kom i kontakt med det som skal være arrangøren, fikk de søndag oversendt ei gjesteliste.

- Men den viser ikke så mange navn, så vi sliter med å komme i mål med å nå alle deltakerne. Det er mye som tyder på at ikke alle deltakerne står på lista, og at det også er personer som har vært der som ikke står på lista, forklarer Sletner.

SMITTET: Andreas Østerøy, kjent fra Ex on the Beach, fikk coronavirus da han var på helgetur til Polen. Video: Rød Løper / Privat Vis mer

I tillegg er mange bare oppført med fornavn, noe som har gjort smittesporingsarbeidet vanskelig.

- Det kan ha vært opp mot 200 gjester. Det ser vi ikke bort fra.

Kommunen har nå bestemt seg for å anmelde personen de mener er arrangøren av festen.

- Vi ser på det som et såpass alvorlig brudd på smittevernreglene at vi ikke kan la være å anmelde, sier Sletner.

- Trist

Ifølge Sletner har kommunen fått informasjon om at det kan være snakk om en venners-venner- fest, noe som gjør at deltakerne kan være fra et ganske stort område.

- Det er trist at noen utfordrer smittevernet på den måten der. Jeg lurer litt på hva som har foregått i topplokket på tilsynelatende oppegående mennesker.

Siden det nå har gått over ei uke siden festen ble arrangert, og kommunen ikke har fått meldinger om nye smittetilfeller, håper beredskapslederen at de slipper unna en smitteøkning som følge av festen.

UTBRUDD: Videoer fra utestedet My Kitchen i Volda viser ungdommer tett i tett sist helg. Nå er over 80 smitta på tre dager. Vis mer

- Det er jo bare to tilfeller vi kjenner til som har meldt at de er smittet, og vi vet jo ikke om de har blitt smittet på festen heller. Den optimistiske siden av meg håper vi er heldige og slipper unna. Det er mye som tyder på det foreløpig, men det er ingen grunn til å senke skuldrene, sier han.

VG har vært i kontakt med mannen i 60-åra som står folkeregistrert på adressen. Han ønsker ikke å gi noen kommentar til saken, skriver avisa.

Til VG sier Sletner at arrangøren av rave-festen har lagt ut melding på sosiale medier hvor deltakerne oppfordres til å teste seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer