Coronaviruset

Smitte-festen

Mardi Gras utløste trolig coronakatastrofen i New Orleans.

PROFETISK: Bildet fra årets Mardi Gras feiring i New Orleans ble langt mer aktuelt enn denne deltakeren kunne forutse eller ønske. Festdeltakeren var utkledd med beskyttelsesdrakt, ansiktsmaske og en stor vaksinesprøyte. Foto: AP/NTB Scanpix.
PROFETISK: Bildet fra årets Mardi Gras feiring i New Orleans ble langt mer aktuelt enn denne deltakeren kunne forutse eller ønske. Festdeltakeren var utkledd med beskyttelsesdrakt, ansiktsmaske og en stor vaksinesprøyte. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 66.49% Første dose: 76.19%

Da årets Mardi Gras festival i New Orleans var på sitt aller største i slutten av februar, var det ingen som kunne ha forutsett hvor profetisk fotografiet av den unge mannen med ansiktsmaske, beskyttelsesdrakt og en sprøyte i hånda ville bli.

Nå er New Orleans en av byene i verden hvor viruset sprer seg aller raskest.

Antallet tilfeller med coronasmittede øker daglig med hele 65 prosent. Etter at viruset har herjet og stengt New York og flere byer i California er nå New Orleans i ferd med å bli episenteret for coronavirusets herjinger i USA.

Verdens største gatefest

Nå mener Dr. Rebekah Gee, som er leder av patologisk avdeling ved Louisiana State University, at det hele startet ved årets Mardi Gras-fest – en av de største gatefestene i verden.

– Mardi Gras er den perfekte stormen for coronaspredning. Vi hadde store opptog i gatene og det er mye fysisk kontakt mellom mennesker, sier hun til lokalavisa The Times-Picayune.

New Orleans feiret Mardi Gras som vanlig, uten noen form for forholdsregler mot coronaviruset. Festen startet med flere karneval i januar, og varte helt til Mardi Gras som i år var 25. februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer