Smitte-mistenkte skrevet ut fra Ahus

Var dårlige da de landet på Gardermoen fra New York i morges.

KASTET OPP I TOLLEN: Paret følte seg dårlige etter at de ankom Gardermoen i morges. Paret kom fra New York etter å ha vært i Mexico. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
KASTET OPP I TOLLEN: Paret følte seg dårlige etter at de ankom Gardermoen i morges. Paret kom fra New York etter å ha vært i Mexico. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Mannen og kvinnen i 20-åra, som søkte legehjelp etter at de ankom Gardermoen fra New York i dag, er skrevet ut fra Akershus universitetssykehus.

- De er skrevet ut. Legene sier de har en relativ god almenntilstand og finner det ikke nødvendig å ha de på sykehus lenger, sier presseansvarlig Anne Christel Johnsgaard ved sykehuset til Dagbladet.

Prøvesvar tidligst i morgen
Testresultatene som gir svar på om de to personene har svineinfluensa kommer tidligst i morgen, sier den presseansvarlige.

Hun ønsker ikke å gå inn på om de to pasientene har fått restriksjoner på om de kan bevege seg fritt ute eller må holde seg innendørs.

Mannen og kvinnen tok selv kontakt med helsepersonell på Gardermoen etter landing i dag tidlig. De følte seg uvel.

- Det er positivt at de er skrevet ut, men svarene på prøvene er ikke klare, understreker Johnsgaard.

Kastet opp i tollen
- To personer som kom med et fly fra New York etter å ha vært i Mexico er sent herfra til Ahus. En av dem var så dårlige at vedkommende kastet opp i nærheten av tollkontrollen vår. De tok kontakt med de tollansatte og ba om hjelp,  sier pressetalskvinne ved OSL Sofie Bruun til Dagbladet.no.

På en pressekonferanse tidligere i dag informerte Helsedepartementet om at rundt ti nordmenn nå sjekkes for det nye viruset.

- Det er åtte-ti mistenkte i Norge. Noen av disse har blitt avkreftet, andre blir undersøkt videre,  sa overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet.

Myndighetene ønsker foreløpig ikke å gå ut med detaljer om de mistenkte tilfellene, men vil gå ut med informasjon så fort det blir bekreftet at viruset har kommet til Norge.