Hemsedal

Smitte på fester: - Test deg snarest

Det er full smittealarm i Hemsedal etter flere smittetilfeller som kan spores tilbake til sosiale ansamlinger i påskehelga, skriver Hallingdølen.

HEMSEDAL: Hytteområder i Hemsedal sett fra sentrum. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB
HEMSEDAL: Hytteområder i Hemsedal sett fra sentrum. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 119 000 +312
innlagt109 -17
døde 774
påvist smittet 162 000 000+313.8K
døde 3 370 000 +7.5K
Se mer

Kriseledelsen ved Hemsedal kommune skriver på kommunens nettside at smittesporingsgruppa så langt har avdekket sju smittetilfeller som kan spores tilbake til flere ansamlinger og fester i privat regi i påskehelga.

Det var Hallingdølen som omtalte saken først.

Disse samlingene skal ha funnet sted både innendørs og utendørs.

Kriseledelsen ber alle som har vært på ansamlingene om å teste seg omgående og holde seg i karantene til de får testsvar. Dette er samlingene det er snakk om:

- Lørdag 3. april i Hemsedal skisenter. Nedre del av «Blåparken/Tinden». Uorganisert privat ansamling utendørs bestående av flere grupper på 8-10 personer, til sammen 50 - 60 personer. Flere smittede registrert.

- Fredag 2. april. Låvefest i Hemsedal. Privat ansamling innendørs med minimum 20-30 personer. Mulighet for smittede deltakere.

Flere av deltakerne på disse ansamlingene har også deltatt på flere fester i Hemsedal og Hallingdal, ifølge kommunen. Hemsedal kommune ber dermed også alle med tilknytning til disse hendelsene om å teste seg snarest i sin hjemkommune.

De fleste av deltakerne er tilreisende og ikke hjemmehørende i Hallingdal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer