Smittealarm på Gardermoen

BA-fly fra London ble holdt igjen. Passasjeren var frisk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Et British Airways-fly fra London ble satt på en isolert parkering på Gardermoen i formiddag etter at mannskapet ombord hadde varslet kontrolltårnet på Røyken underveis om at det kunne være en passasjer ombord med svineinfluensa - eller influensa A (H1N1).

Kommunelegen i Ullensaker, som har ansvaret for  smittevernberedskapen på Oslo Lufthavn, sendte en ambulanse.De andre passasjerene fra London måtte vente til den smittemistenkte medpassasjeren var tatt hånd om at helsepersonell.

BA-flyet landet kl. 11.04, og ble holdt igjen en times tid på flyplassens fjernparkering. Det er tredje gang smittevernberedskapen blir satt i sving på Gardermoen etter at influensaepidemien brøt løs i vår.

Første varsling fra lufta- Dette er første gang varselet kom mens flyet var i lufta. De to første gangene var like etter at utbruddet ble kjent, og da hadde flyene landet før mannskapet slo alarm, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet. Også denne gangen ble smitteverntiltakene kansellert uten at det var noen fare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer