Smittealarm

To småbarn fra Oslo døde av smittsom hjernehinnebetennelse på Ullevål sykehus i romjula. Foreldre og leger i hele landet oppfordres til å være spesielt oppmerksomme på symptomer på smittsom hjernehinnebetennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det gikk bare kort tid fra barna ble syke og til de døde.

- Et tredje barn, en jente på fem år, er til behandling etter å ha blitt smittet. Denne jenta vil bli frisk igjen, opplyser smittevernsoverlege Terje Hoel til Dagbladet. I to av disse tre tilfellene er det bekreftet at det er meningokokksykdom gruppe B barna var smittet av.

- Det finnes ikke godkjent vaksine for denne gruppen sykdom. Husstandsmedlemmene til barna får nå penicillinbehandling, sier Hoel.

Slår alarm

Han oppfordrer nå alle foreldre til å være oppmerksomme på barn som har feber, og ber dem om å kontakte lege på nytt også dersom barna er undersøkt av lege, men utvikler nye symptomer etterpå.

Det er også slått alarm til alle leger som kjører legevakt. Disse bes om å være ektra oppmerksomme overfor symptomer på smittsom hjernehinnebetennelse. Legevakten i Oslo er satt i ekstra beredskap. - Det kan være livsviktig at barn som er smittet kommer raskt til behandling på penicillin, sier Hoel.

Syk i ett døgn

De tre barna som ble smittet kommer fra bydelene Stovner og Gamle Oslo. En gutt på 4 1/2 år som gikk i Fossum barnehage døde 29. desember, mens en jente på 7 1/2 år døde natt til i går etter å ha vært syk i bare ett døgn. Jenta var elev ved Tøyen skole.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer