Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus

Smittede dro til skianlegg

Bykle kommune har fått konkrete tips om at personer som er satt i karantene, er blitt observert i skianlegg.

TIPS: Bykle kommune har fått konkrete tips om at personer som er satt i karantene er blitt observert i anleggene på skistedet Hovden. Her fra påsken 2015. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TIPS: Bykle kommune har fått konkrete tips om at personer som er satt i karantene er blitt observert i anleggene på skistedet Hovden. Her fra påsken 2015. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Bykle kommune i Agder vil ta direkte kontakt med personer som har reist på hytta i stedet for å oppholde seg hjemme etter å ha fått påvist koronasmitte.

Kommunen har fått konkrete tips om at personer som er satt i karantene er blitt observert i anleggene på skistedet Hovden i Bykle.

- Her har man et tungt personlig ansvar. Det er ganske uansvarlig å bryte retningslinjene, seier ordfører Jon Rolf Næss i Bykle til Fædrelandsvennen.

SYK: Trude Ravndal fra Sandnes er en av 113 nordmenn som innen fredag kveld har fått bekreftet at hun er smittet av coronaviruset. Laget av Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Bekymret

Han er bekymret over at folk som er satt i koronakarantene i stedet reiser på hytta i kommunen og deltar i aktiviteter ute blant folk.

- Det bekymrer oss hvis vi får en opphoping av folk som er i karantene. Dette er et lite sted som er veldig utsatt for koronasmitte. Vi vil gå ut med informasjon om at hvis man er her og har karantene, må man følge retningslinjene og holde seg på hytta, sier Næss.

Brutt karantene

Også i andre hyttekommuner har de opplevd at personer i karantene har reist på hytta. I Sirdal har fylkeslegen måttet håndtere ett tilfelle hvor reglene for hjemmekarantene var brutt og vedkommende hadde vært ut blant folk.

- Hjemmekarantene er et tiltak for at man skal redusere sannsynligheten for smittespredning. Det vil kunne ivaretas på en hytte. Men det ligger et ansvar på den som har fått beskjed om hjemmekarantene om at man følger de rådene man har fått, sier assisterende fylkeslege Styrk Fjærtoft Vik.

HELSEMINISTER: Bent Høie forklarer hvorfor helsemyndighetene nå kommer med nye råd for å forhindre smitte. Video: Øystein Sæthre Vis mer
Hele Norges coronakart