Corona i Danmark:

Smittede sykepleiere går på jobb

Kapasiteten ved enkelte syke- og pleiehjem i Danmark er nå så strukket at smittede sykepleiere selv jobber for å pleie andre smittede.

VARSLER TILTAK: Danmarks statsminister Mette Frederiksen varsler nye tiltak. Torsdag kveld beskrev danske faghelsemyndigheter situasjonen i landet som både «bekymrende» og «alvorlig». Foto: AP / NTB
VARSLER TILTAK: Danmarks statsminister Mette Frederiksen varsler nye tiltak. Torsdag kveld beskrev danske faghelsemyndigheter situasjonen i landet som både «bekymrende» og «alvorlig». Foto: AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN / OSLO (Dagbladet): De siste dagene er det blitt registrert store smitteutbrudd ved flere pleie- og sykehjem i Danmark. Kapasiteten ved enkelte av hjemmene er nå så strukket at selv coronasmittet helsepersonell er blitt nødt til å gå på jobb.

Det fortalte Anette Lykke Petri, direktør for Styrelsen for Patiensikkerhed, på en pressekonferanse om coronasituasjonen i Danmark torsdag kveld, der Dagbladet var til stede.

- Fra et helsefaglig standpunkt, er det ikke akseptabelt, men man må veie tingene opp mot hverandre. Alternativet er at man ikke har hender til å ta seg av de som virkelig har behov for pleie og omsorg, sier Petri.

Styrelsen for Patiensikkerhed er en etat som fører tilsyn med helsetjenestene i Danmark. Direktør Petri understreket at smittet helsepersonell bare har fått anledning til å behandle smittede pasienter.

- Dette er en nødberedskap, og det gjelder ansatte som er asymptomatiske eller ikke voldsomt syke, sier Petri.

Omikron snart dominerende

Torsdag ettermiddag gikk Danmarks statsminister Mette Frederiksen ut og fortalte at det igjen er behov for å innføre strengere tiltak i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer