Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset i USA:

Smitteeksplosjon i strandby

Et coronautbrudd i Sør-Carolina kobles til populær strandby. Nå bes alle besøkende om å gå i karantene.

SATT I KARANTENE: Dette bildet er tatt på Myrtle Beach i forrige uke. Nå blir disse, og alle andre som har vært i strandbyen de siste to ukene, sendt i karantene som følge av et smitteutbrudd. Foto: AP
SATT I KARANTENE: Dette bildet er tatt på Myrtle Beach i forrige uke. Nå blir disse, og alle andre som har vært i strandbyen de siste to ukene, sendt i karantene som følge av et smitteutbrudd. Foto: AP Vis mer

Den siste uka har antall nye coronasmittede økt kraftig i over halvparten av USAs stater. Det har blant annet ført til at landets ledende ekspert på infeksjonssykdommer, Anthony Fauci, har uttrykt stor bekymring over coronasituasjonen i USA.

Som følge av den drastiske utviklingen har flere delstater nå har besluttet å stenge ned igjen.

Blant delstatene som så langt har sluppet relativt billig unna første bølge av pandemien i USA, er Sør-Carolina. Delstaten har totalt sett meldt om 36 000 registrerte tilfeller og i underkant av 750 dødsfall, ifølge Worldometer.

Nå slår imidlertid myndighetene alarm etter smitteutbrudd i en populær strandby i delstaten.

Strandfest

Det er primært tenåringer som i denne omgang har stått for en drastisk økning i smittetilfellene i delstaten.

Felles for disse, er ifølge ABC News, at de alle har vært i, eller i nærheten av Myrtle Beach. Det er en populær strandby som drar mange ferielystne amerikanere med sin 97 km lange strand, mange fornøyelsesparker og store golfanlegg.

Tirsdag skal omkring 130 tenåringer ha fått påvist viruset. Omkring 100 av disse hadde vært i strandbyen.

SMITTEUTBRUDD: Omkring 100 unge mennesker som har oppholdt seg i strandbyen skal så kangt ha fått påvist viruset. Bildet er tatt 19. mars. Foto: AP/ NTB Scanpix
SMITTEUTBRUDD: Omkring 100 unge mennesker som har oppholdt seg i strandbyen skal så kangt ha fått påvist viruset. Bildet er tatt 19. mars. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer

Flere av tenåringene skal ha oppholdt seg i strandhus hvor de har festet og bodd svært tett på hverandre. I enkelte tilfeller skal det ha blitt rapportert at godt over 100 personer skal ha festet i samme hus.

Myndighetene frykter nå for at smittetallet skal øke raskt de neste dagene.

I et forsøk på å stanse smitteutbruddet har helsemyndighetene i Sør-Carolina beordret alle som har vært i Myrtle Beach de siste to ukene om å gå i to ukers karantene, skriver CNN. Samme beskjed er gitt til alle som har vært på andre av delstatens strender, eller på andre overbefolkede turiststeder.

KRITIKK: Guy Phillips skal her demonstrere mot påbudet om munnbind i USA. Det valgte han å gjøre på denne måten. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Blant verstingene

De siste dagene har smitten i Sør-Carolina økt massivt.

Ifølge CNN er delstaten nå blant de ti som har hatt den kraftigste økningen i antall smittetilfeller i løpet av ei uke siden coronaviruset først ble registrert i landet.

Delstaten ligger nord for Florida og Georgia, som også har sett en kraftig økning i antall smittetilfeller den siste uka, ifølge Worldometer.

Den siste uka har USA hatt mellom 30 000 og 40 000 nye smittetilfeller hver dag, og Fauci mener tallene bare blir verre.

- Jeg vil ikke bli overrasket om vi når 100 000 tilfeller om dagen om trenden ikke snur. Jeg er veldig bekymret, sa han da han talte under en høring i kongressen tirsdag.

- Tallene snakker for seg selv. Noen steder går de i riktig retning, men jeg er svært bekymret for utviklingen. Spesielt i de fire statene som nå står for 50 prosent av de nye tilfellene, la Fauci til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!