Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smittehysteri i Danmark

Men syk mann på Rigshospitalet hadde ikke fugleinfluensa allikevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Danmark startet påskeaften med noen timers smittehysteri rundt fugleinfluensa før påskefreden igjen senket seg og alarmen ble slått av.  Danske medier fortalte i natt om en 25 år gammel mann fra Lolland som ble brakt inn til Nykøbing Falster Sentralsykehus med symptomer på den farlige fugleinfluensaen H5N1.

Det ville i så fall vært første menneske i Europa nord for Tyrkia som hadde fått den farlige smitten fra fugler.

Mannen ble i 22-tiden i går kveld fraktet til Epidemiologisk avdeling på Rikshospitalet i København, skriver den danske avisa BT.


Alarmen gikk ved det lokale sykehuset etter at en rekke blod-, vev- og ryggmargsprøver viste tegn på at mannen kunne være smittet av det dødelige viruset.

Ambulansepersonellet som fraktet mannen, måtte på kort varsel utstyres med hansker og maske for å beskytte seg mot den mistenkte smitten. Mannen lå i går kveld i isolat på Rikshospitalet, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Avblåst

Men i morgentimene ble danskene roet ned av professor Peter Skinhøj ved Rigshospitalets epidemiologiske avdeling.

- Mannens symptomer lignet slett ikke på en influensa i det hele tatt, og derfor er mistanken om fugleinfluensa avkreftet, sier Skienhøj til Danmarks Radio.

FRYKTET SMITTET: Her, på Rigshospitalet i København, ble mannen sent i går kveld lagt inn med fugleinfluensaliknende symptomer. Foto: John Terje H. Hansen
FRYKTET SMITTET: Her, på Rigshospitalet i København, ble mannen sent i går kveld lagt inn med fugleinfluensaliknende symptomer. Foto: John Terje H. Hansen Vis mer

Ifølge professoren jobbet 25-åringen utendørs  på et sted med fugleskitt.,

Da mannen ble syk,  oppsto hysteriet. Lolland er området i Danmark med flest influensadøde fugler, og det lokale sykehuset i Nykøbing Falster tok ingen sjanser.

25-åringen ble sendt videre til Rigshospitalet, som sammen med Skejby Sygehus ved Århus har akuttberedskap for H5N1.

109 døde

109 mennesker i Asia og Tyrkia er foreløpig registert som døde av H5N1-viruset, ifølge statistikken til Verdens Helseorganisasjon (WHO). Ytterligere 85 er registert smittet, men har klart seg.

Skrekkscenariet er ennå ikke registrert noe sted i verden - at H5N1 kan smitte fra menneske til menneske.

Smittehysteri i Danmark
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media