Smittemysterium løst i Storbritannia

I dagesvis har britiske helsemyndigheter jaktet en person som har fått påvist den brasilianske virusvarianten.

Live fra Downing Street i London, England. Helsesekretær Matt Hancock orienterer vedrørende den nåvørende corona-situasjonen i Storbritannia. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag opplyser helseminister Matt Hancock i Storbritannia at en ukjent person som har fått påvist den brasilianske virusvarianten i sørøst-England har blitt funnet. Tidligere fredag Hancock at de jaktet vedkommende.

Personen benyttet seg av en hjemmetest, men oppga ikke tilstrekkelig kontaktinformasjon, opplyste Hancock. Vedkommende er det sjette påviste tilfellet av den brasilianske virusvarianten i Storbritannia. Virusvarianten regnes som betydelig mer smittsom, og man har foreløpig ikke avdekket hvilken effekt coronavaksinene har mot varianten.

Storstilt jakt

Lege Susan Hopkins orienterte om jakten på en pressekonferanse klokka 18 fredag kveld.

Hopkins opplyser at vedkommende fikk påvist covid-19 26. februar, men at personen hadde mislyktes med å registrere kontaktinformasjonen sin i et nettskjema. Dermed satte smittesporerne i gang undersøkelser, og omkring 40 personer på tvers av England ble inkludert i jakten.

Hopkins forteller at smittesporeren begynte med svært lite informasjon. Søndag morgen hadde de bare en strekkode fra testutstyret, samt tidspunktet for når testen ble registrert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer