Smittemysterium løst i Storbritannia

I dagesvis har britiske helsemyndigheter jaktet en person som har fått påvist den brasilianske virusvarianten.

Live fra Downing Street i London, England. Helsesekretær Matt Hancock orienterer vedrørende den nåvørende corona-situasjonen i Storbritannia. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag opplyser helseminister Matt Hancock i Storbritannia at en ukjent person som har fått påvist den brasilianske virusvarianten i sørøst-England har blitt funnet. Tidligere fredag Hancock at de jaktet vedkommende.

Personen benyttet seg av en hjemmetest, men oppga ikke tilstrekkelig kontaktinformasjon, opplyste Hancock. Vedkommende er det sjette påviste tilfellet av den brasilianske virusvarianten i Storbritannia. Virusvarianten regnes som betydelig mer smittsom, og man har foreløpig ikke avdekket hvilken effekt coronavaksinene har mot varianten.

Storstilt jakt

Lege Susan Hopkins orienterte om jakten på en pressekonferanse klokka 18 fredag kveld.

Hopkins opplyser at vedkommende fikk påvist covid-19 26. februar, men at personen hadde mislyktes med å registrere kontaktinformasjonen sin i et nettskjema. Dermed satte smittesporerne i gang undersøkelser, og omkring 40 personer på tvers av England ble inkludert i jakten.

Hopkins forteller at smittesporeren begynte med svært lite informasjon. Søndag morgen hadde de bare en strekkode fra testutstyret, samt tidspunktet for når testen ble registrert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.