Coronasituasjonen i Sør-Afrika:

Smitten eksploderer etter ny mutant

Inntil nylig har Sør-Afrika hatt rundt 200 registrerte coronatilfeller per dag. Torsdag ble det registrert 2465 coronasmittede.

SMITTEHOPP: Smitten har økt markant i Sør-Afrika den siste uka, etter det ble oppdaget en ny virusvariant. Foto: Africanmoose / Shutterstock / NTB
SMITTEHOPP: Smitten har økt markant i Sør-Afrika den siste uka, etter det ble oppdaget en ny virusvariant. Foto: Africanmoose / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så langt er det bare registrert 53 smittetilfeller med den nye coronavarianten B. 1.1.529, men myndighetene og ekspertene frykter at tallet kan være mye høyere.

Den nye virusvarianten ble først oppdaget i Botswana i Afrika.

Coronaviruset har spredd seg betraktelig blant de unge i Gauteng - den mest folkerike provinsen i Sør-Afrika.

Inntil nylig har Sør-Afrika hatt rundt 200 registrerte coronatilfeller per dag. Onsdag ble det registrert 1200 smittetilfeller og torsdag doblet tallet på smittede seg til 2465.

Ekspertene mener at det er en høy sannsynlighet for at mange av tilfellene er knyttet til den nye varianten, skriver Sky News.

Uvanling mange mutasjoner

Tulio de Oliveira, direktøren for det sørafrikanske epidemisenteret, sier at den nye varianten har flere nye mutanter.

Forskere fra hele sju universiteter i Sør-Afrika jobber nå på spreng for å studere B. 1.1.529.

Det estimeres at varianten er veldig smittsom som følge av at viruset har uvanlig mange mutasjoner. Det er også en stor bekymring for at vaksinen er mindre effektiv i møte med den nye mutasjonen, ifølge Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer