Blodrødt Europa:

- Smitten eksploderer

Pilene peker feil vei i stadig flere europeiske land, idet omikronvarianten feier over verden. Globalt nærmer vi oss igjen en ny bølge, sier assisterende helsedirektør Espen Ropstrud Nakstad.

SMITTEØKNING: Smitten har økt kraftig i Storbritannia den siste tida. Her fra Oxford Street i London 25. desember. Foto: NTB / AP Photo / Alastair Grant
SMITTEØKNING: Smitten har økt kraftig i Storbritannia den siste tida. Her fra Oxford Street i London 25. desember. Foto: NTB / AP Photo / Alastair Grant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pandemien er på ingen måte over i Europa, hvor smitte- og innleggelsestallene igjen er økende. Omikronvariantens inntog har ført til at flere land har innført tiltak for å forsinke en ny smittebølge.

I Storbritannia har det den siste uka blitt registrert over 100 000 daglige smittede, samtidig som omikronsmitten omtales som en «eksplosjon» av britiske forskere.

- Antallet nye symptomatiske tilfeller har eksplodert den siste uka, sier den britiske professoren Tim Spector, ifølge BBC.

Ny bølge

Den nye varianten ble først påvist i Norge 1. desember 2021. I FHIs ferske risikorapport fastslås det at antall påviste coronatilfeller og coronainnleggelser stadig er på et høyt nivå, men at det er tegn på avflating.

Selv i optimistiske scenarioer venter FHI over en million smittede innen utgangen av juni. Globalt blir det nå registrert over 1 million daglige smittetilfeller, sier assisterende helsedirektør Espen Ropstrud Nakstad til Dagbladet.

- Globalt nærmer vi oss igjen en ny bølge med over én million daglige registrerte smittetilfeller og 10 000 daglige registrerte dødsfall, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer