Gul beredskap på UNN:

Smitten øker: - Overrasket

Universitetssykehuset Nord-Norge gikk søndag ettermiddag til gul beredskap. 13 personer er innlagt med covid-19 og smitten øker i Tromsø kommune.

RIKTIG AVGJØRELSE: David Johansen, sjef for Medisinsk klinikk ved UNN, mener det er helt riktig å øke beredskapen når tilstrømninga av pasienter øker. Selv er han ikke nervøs for hvordan situasjonen utspiller seg. Foto: UNN / Per-Christian Johansen
RIKTIG AVGJØRELSE: David Johansen, sjef for Medisinsk klinikk ved UNN, mener det er helt riktig å øke beredskapen når tilstrømninga av pasienter øker. Selv er han ikke nervøs for hvordan situasjonen utspiller seg. Foto: UNN / Per-Christian Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) gikk søndag over fra grønn til gul beredskap etter at det har vært en jevn økning med innlagte coronapasienter den siste uka.

Gul beredskap innebærer blant annet at de vurderer ekstra bemanning og forbereder opptrapping av driften.

Søndag hadde UNN totalt 15 coronapasienter fordelt på sykehusene i distriktet, men mandag formiddag er det innlagt 13 covid-pasienter på UNN.

Alle pasientene er innlagt på sykehuset i Tromsø. Fire av pasientene ligger på intensivavdelingen, men ingen av dem er koplet til respirator. Det opplyser sjef for medisinsk klinikk, David Johansen, til Dagbladet.

- Vi følger situasjonen tett og setter nå inn nødvendige tiltak som å øke bemanningen og øke beredskapen, sier Johansen til Dagbladet og legger til:

- Det er helt riktig at vi nå går i økt beredskap når tilstrømninga av pasienter øker. Vi vet at det er en del smitte i samfunnet.

Høyeste antall innleggelser

Mens smittetrenden i resten av landet har vært synkende siden starten av september, går Tromsø i motsatt retning. Sykehuset i Tromsø har det høyeste antall coronainnleggelser siden starten av pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer