Corona:

Smitten øker etter festing

Unngikk de store smittetallene da Italia ble hardt rammet. Nå omtales øya som en smittebombe.

RELIGIØSE SEREMONIER: 14. august endret regjeringen avstandskravet for religiøse seremonier. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Omkring 800 tilfeller av coronaviruset har blitt sporet fra Lazio-regionen til den populære ferieøya Sardinia i Italia de siste ukene.

En teststasjon i byen Civitavecchia utenfor Roma opplever at tusenvis av mennesker tester seg ved deres «drive through»-senter hver dag. Stasjonen ble opprettet som en reaksjon på smittebølgen i Lazio-regionen, som nå forklares med store mengder ferierende på den populære Smaragdkysten nordøst på Sardinia.

Kakse-magnet

Helsetopp i Lazio-regionen, Alessio D'Amato, sammenlikner situasjonen med den mye omtalte fotballkampen mellom Atalanta og Valencia i mars, som har blitt sett på som et sted hvor det foregikk massesmitte i begynnelsen av pandemitida.

- Vi har nå opplevd betydelige smittetall på kort tid, sier D'Amato til The Guardian.

Smaragdkysten er spesielt populært blant landets velstående. Søkelyset har for alvor blitt rettet mot øya etter at Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi ble bekreftet smittet etter å ha returnert til fastlandet fra sitt feriested i området.

Unge tester positivt

Gjennomsnittsalderen for dem som har testet positivt er 25 år, og såkalte smitteklynger har blant annet blitt sporet til nattklubber som «Billionaire» i byen Porto Cervo. Nattklubben eies av den tidligere Formel 1-toppen Flavio Batore, som selv testet positivt i slutten av august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.