Smitten slo tilbake som en tsunami

Tre måneder uten corona og covid-19 i Vestvågøy i Lofoten. Så var skrekken plutselig tilbake.

FREYJA TESTES: En lærer varslet de 16 elevene i 4. klasse på Ballstad skole om egen smitte. Freyja Rist Aagaard (9) var en av elevene i testkø. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LEKNES (Dagbladet): Corona-viruset og covid-19-smitten kom til Vestvågøy kommune i Lofoten rett etter D-dagen 12. mars.

Årsaken var den samme som mange andre steder i landet: Noen hadde vært på vinterferie utenlands, og noen hadde møtte noen som hadde vært på alpinsteder i Østerrike og Italia.

I begynnelsen av mai var alle 12-13 smittede friskmeldte. Flere ledd enn i de fleste andre kommuner var på tå hev foran den store turistsesongen i sommer.

- Etter den første alarmen i mars måtte kommunen stoppe en gruppe turister fra Thailand på flyplassen i Leknes. De var kommet langveis fra for å se nordlyset, og hadde gått under corona-radaren både på Gardermoen og Bodø lufthavn, sier ordfører Remi Solberg.

Han var selv på flyplassen ved kommunesenteret, snudde gjestene fra Asia rundt og inn igjen i Widerøe-flyet tilbake til Bodø.

Sommerturistene var færre enn vanlig, men likevel flere enn mange norske byer får på besøk fra fjern og nær i løpet av hele året. Allikevel var senteret Leknes (3 000 innbyggere) og hele kommunen (drøyt 11 000 innbyggere) corona- og covid-fri i mer enn tre måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer