Utbrudd i Hammerfest:

- Smitten sprer seg i hele Finnmark

En alvorlig og vanskelig situasjon, sier Hammerfest-ordfører Marianne Sivertsen Næss.

UTBRUDD: Hammerfest sykehus er rammet av et coronavirusutbrudd. Foto: Finnmarkssykehuset / NTB
UTBRUDD: Hammerfest sykehus er rammet av et coronavirusutbrudd. Foto: Finnmarkssykehuset / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige torsdag fikk to ansatte ved Hammerfest sykehus påvist coronaviruset, og siden da har smitten spredt seg til mange nærkontakter av de to tilfellene. Onsdag opplyser sykehuset at det totalt er 15 ansatte ved sykehuset som er smittet, og 113 ansatte er i karantene.

Totalt er 25 bekreftet smittet og 170 i karantene i kommunen. Det er i tillegg påvist smittetilfeller i både Alta og Trondheim som knyttes til det pågående utbruddet.

- Dette er et veldig smittsomt virus som er vanskelig å få kontroll på. Dette er en alvorlig og vanskelig situasjon. Og vi ser at smitten nå sprer seg i hele Finnmark, sier ordfører Marianne Sivertsen Næss i Hammerfest på pressekonferansen onsdag, ifølge iFinnmark.

MANGE SMITTET: Totalt har 25 personer i Hammerfest kommune fått påvist coronaviruset, og det er ventet at flere vil bli smittet. Foto: Lisa Strachan / Shutterstock / NTB
MANGE SMITTET: Totalt har 25 personer i Hammerfest kommune fått påvist coronaviruset, og det er ventet at flere vil bli smittet. Foto: Lisa Strachan / Shutterstock / NTB Vis mer

Venter mer smitte

Ordføreren sier de står i en alvorlig og vanskelig situasjon.

- Vi venter mer smitte, sier hun ifølge NTB.

Siden forrige pressekonferanse tirsdag formiddag har to utenlandske arbeidere testet positivt, det har også to nærkontakter og en ung mann som kommunen antar kan ha blitt smittet på Brygga Mathus 8. oktober.

Tre personer fra det nasjonale smittesporingsteamet ved FHI har nå reist Hammerfest for å bistå.

- Vi er i gang med massetesting av ansatte, skriver sykehuset.

Redusert

Tre pasienter for tida innlagt med coronasmitte på sykehuset, som de siste dagene har vært på rødt beredskapsnivå.

På grunn av smitteverntiltakene er kapasiteten ved sykehuset sterkt redusert, og sykehuset får bistand fra andre behandlingssteder i Finnmark.

- Vi følger utviklingen nøye, gjør nødvendige grep for å håndtere situasjonen både på kort og litt lengre sikt, og jobber med å ivareta pasienter og ansatte på best mulig måte, skriver sykehuset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer