Corona:

Smitten stiger i Tromsø og Bodø

I både Tromsø og Bodø stiger smitten. I sistnevnte by er det siste døgn satt ny rekord.

NY REKORD: Det siste døgnet er det registrert 26 nye smittetilfeller i Bodø. Det er ny døgnrekord siden pandemien brøt ut. Foto: Hanna Johre / NTB
NY REKORD: Det siste døgnet er det registrert 26 nye smittetilfeller i Bodø. Det er ny døgnrekord siden pandemien brøt ut. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 66.18% Første dose: 75.70%

Rekordsmitten, med 26 nye tilfeller, kommer etter flere dager med lave smittetall i kommunen. Av de 26 smittede, er 21 smittetilfeller knyttet til voksenopplæringen i byen.

- Av det samlede smittetallet siste døgn er det 24 nærkontakter. To har foreløpig ukjent smittevei, men smittesporing pågår, sier kommuneoverlege Tor Claudi i Bodø kommune i en pressemelding.

Voksenopplæringen er stengt ut uka, og alle elever skal tester før gjenåpning.

Totalt 68 personer er i koronaisolasjon i Bodø tirsdag.

Stiger i Tromsø

Også i Tromsø stiger smitten.

Det siste døgnet har 28 personer fått påvist corona i Tromsø. Det er det høyeste smittetallet siden slutten av november. Spesielt på skolene sprer viruset seg.

- I helga så vi tallene gikk kraftig ned. Det kan ha vært et lite etterslep, med smitte som har spredt seg de siste dagene. Dette er veldig uforutsigbart, sier kommunelege Trond Brattland til avisa Nordlys.

UVISST: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad svarer på hvordan han vurderer risiko for spredning av influensa og RS-virus utover vinteren. Video: Dagbladet TV Vis mer

Tirsdag formiddag jobber kommunen enda med å få oversikt over smittesituasjonen på Tromsø-skolene, da det hovedsakelig er skoleelever som nå er smittet.

Alle ungdomselevene i kommunen har fått hjemsendt hurtigtester mandag, og Tromsø kommune vurderer smittetiltak for videregående skoler.

Lørdag startet vaksineringen av barn ned i tolvårsalderen. Så langt er rundt 800 av dem vaksinert.

- Av disse er 11 personer elever eller ansatte ved Bodø voksenopplæring og 10 er nærkontakter til disse slik at det er totalt 21 smitte-tilfeller som er knyttet til voksenopplæringen, opplyser kommunen.

Åpner for drop-in

Tromsø kommune åpner tirsdag for drop-in vaksinering av begge vaksinedosene til alle over 18 år.

Grunnet flere ledige vaksinetimer kan beboere i Tromsø nå komme på drop-in vaksinering av både dose 1 og dose 2 av Moderna-vaksinen, skriver kommunen på sine nettsider.

Alle som ønsker dose to, må være sikker på at det har gått minst 28 dager fra første vaksinedose om de vil vaksineres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer