Coronaviruset:

Smitterekord: - Et vedvarende og voksende problem

I flere av Australias største byer har store folkegrupper i dag tatt til gatene for å demonstrere mot myndighetenes coronatiltak. Nesten halvparten av landets befolkning er nå i lockdown.

STENGT NED: Sydney er blant byene som nå er omfattet av de strenge coronatiltakene i Australia. Foto: Saeed Khan/AFP/NTB
STENGT NED: Sydney er blant byene som nå er omfattet av de strenge coronatiltakene i Australia. Foto: Saeed Khan/AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Delstatsregjeringen i New South Wales (NSW) har erklært en nasjonal krise på grunn av smitteutbruddet som pågår i Sydney.

Ifølge delstatens helseminister Brad Hazzard ble det lørdag registrert 163 nye smittede, som er det høyeste tallet på ett døgn siden utbruddet med deltavarianten startet i midten av juni.

Myndighetene omtaler situasjonen som et vedvarende og voksende problem, skriver The Guardian.

- Ulovlig demonstrasjon

- Vi har virkelig et behov for at innbyggerne våre, spesielt i det sørvestlige og vestlige Sydney, holder seg hjemme, sier delstatsminister Hazzard, ifølge avisa.

Men det er ikke alle enig med ham i.

I flere større byer, blant annet Sydney, Melbourne, Adelaide og Brisbane har det i dag vært flere demonstrasjoner mot myndighetenes coronatiltak.

Ifølge The Guardian skal flere demonstranter ha brutt politisperringer og kastet flasker på politiet.

I Sydney deltok rundt 3500 personer i demonstrasjonen, skriver avisa - og av disse ble 57 personer pågrepet og arrestert.

Både ridende politi og opprørspoliti var på plass under det myndighetene sier var en ulovlig demonstrasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer