Australia

Smitterekord: - Stort tilbakeslag

Statistikken viser at smitten i delstaten ikke har vært så ille siden i fjor sommer, og det er første gang det er registrert mer enn 1000 nye tilfeller på samme døgn.

Melbourne, hovedstaden i delstaten Victoria i Australia. Foto: NTB
Melbourne, hovedstaden i delstaten Victoria i Australia. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.39% Første dose: 79.00%

Det registrert 1438 nye coronatilfeller i den australske delstaten Victoria. Dagen i forveien ble det registrert 950 tilfeller, og det er nå drøyt 11 000 smittetilfeller som defineres som aktive.

Tjenestemenn skylder på ulovlige samlinger i private hjem for å se en stor fotballkamp, skriver Reuters.

Folk senket skuldrene, mener Jeroen Weimar, som er ansvarlig for delstatens pandemihåndtering.

- Dagen i dag er et stort tilbakeslag, sier han ifølge The Guardian.

- Mange av disse tilfellene kunne vært unngått. Jeg prøver ikke å skylde på noen, jeg prøver bare å forklare - fordi mange vil klø seg i hodet nå - hvordan det kunne gå opp med så mye, så fort, sier Victorias delstatsminister Daniel Andrews.

Deler av delstaten, og særlig området rundt delstatshovedstaden Melbourne, har vært underlagt strenge smittevernrestriksjoner i flere uker.

Den siste nedstengningen er den sjette siden pandemien brøt ut.

Australia, et land med 25 millioner innbyggere, forsøkte lenge å holde landet helt fritt for covid-19. Men etter at deltavarianten fikk fotfeste, har strategien rettet seg mer mot å få vaksinert så mange som mulig.

Både i Victoria og New South Wales håper myndighetene å nå milepæler for vaksinering og starte gjenåpningen av samfunnet.

Mer enn halvparten av landets befolkning er fullvaksinert. Det er registrert 102 000 tilfeller og rundt 1200 dødsfall siden pandemien nådde landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer