Smitterekord for andre dag på rad i USA

USA registrerte lørdag rekordhøye smittetall for andre dag på rad med 88 973 nye coronatilfeller, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

SMITTEREKORD: Den dystre trenden fortsetter for andre dag i USA. Her fra et Trump-velgermøte 24. oktober. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB
SMITTEREKORD: Den dystre trenden fortsetter for andre dag i USA. Her fra et Trump-velgermøte 24. oktober. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det er en økning fra fredagens rekord på 83 757 registrerte smittetilfeller, som var 12 000 flere enn dagen før. Forrige rekord var 77.000 i juli.

De verste utbruddene er nord og vest i landet, og 35 av 50 delstater opplever en økning i smittetallene. Det er Texas, California og Florida som har fleste smittede, ifølge oversikten til Worldometers.

USA har hatt i alt 8 827 932 tilfeller siden mars og har registrert 230 068 coronarelaterte dødsfall. Det gir landet en åttendeplass i verden i antall coronadøde per innbygger.

President Donald Trump forsøker å slå tilbake mot kritikken av hans håndtering av coronapandemien i landet før valget 3. november. Kritikken er særlig hard fra presidentkandidat Joe Biden fra Det demokratiske partiet.

UT MOT BIDEN: - Alt Biden vil snakke om er corona, corona, corona! Det sa Donald Trump på et valgkampmøte i Florida natt til lørdag, før han lovte at pandemien snart er over. Vis mer

Lørdag var det tidligere president Barack Obama som angrep Trumps håndtering. Det gjorde han i Miami i vippestaten Florida som del av Bidens valgkamp.

- Tanken om at noen i Det hvite hus har gjort noe annet enn å fullstendig ødelegge ting, er fullstendig nonsens, sa Obama.

Trump forsøker å tone ned alvorligheten av coronapandemien, tross at han selv ble syk, og sier hans plan er økonomisk gjenreising av landet.

- Dette er et valg mellom Trumps super-restitusjon og en Biden-depresjon, sa han til velgere i North Carolina lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer