Coronaviruset:

Smitterekord i Oslo: - Følges tett

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad mener smittetallene i Oslo delvis kan forklares med flere større utbrudd i enkelte bydeler.

- HELDIGVIS: Assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad ser positivt på utviklingen i Oslo og omegn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det siste døgnet er det registrert 241 nye smittetilfeller i Oslo, det høyeste tallet hittil.

Dagens smittetall viser 52 flere smittede enn dagen før og 48 flere enn samme dag forrige uke. Den siste uka har nå 2416 personer fått påvist coronaviruset i hovedstaden.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier likevel til Dagbladet at smittestigningen i Oslo har avtatt. Men det er fortsatt ikke snakk om en fullstendig utflating, understreker han.

- Følges tett

- Årsaken er nok at det fortsatt er flere pågående større utbrudd i enkelte bydeler, i tillegg til den generelle smittespredningen i samfunnet, sier Nakstad til Dagbladet.

Bydelene Bjerke og Grorud har det høyeste smittetrykket. Her er smittetrykket per 100.000 innbyggere de siste to ukene på henholdsvis 771,9 (258 tilfeller) og 595,5 (165 tilfeller). Bydel Ullern har det laveste smittetrykket i Oslo med 47 nye smittetilfeller de siste to ukene. Det tilsvarer et smittetrykk på 136 per 100.000 innbyggere.

Det er fremdeles flest i aldersgruppa 20–29 år som blir smittet i Oslo, der antallet de siste 14 dagene er 556. Rett bak følger aldersgruppa 10-19, hvor tallet er 412.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer