Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flest registrert på en uke:

Smitterekord i Sverige

Det ble i forrige uke registrert 9094 nye smittetilfeller av coronaviruset i Sverige. Det har ikke blitt registrert så høye tall i landet på ei uke siden pandemien brøt ut.

REKORD: Det ble i forrige uke registrert 9094 nye smittetilfeller av coronaviruset i Sverige. Det er det høyeste antall nye smittede på en uke siden pandemien brøyt ut. Vis mer

Det viser tall fra WHO. Danske TV2 omtalte saken først.

Til sammen har 5280 mennesker mistet livet som følge av viruset i Sverige. Til sammenlikning har 249 menneskeliv gått tapt i Norge.

Den siste uka har WHO annonsert at smittetallene stiger i 11 land i Europa. Sverige, Albania og Moldova er blant disse.

Feilaktig fortolkning

Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell, mener at det blir en feilaktig fortolkning av data å sammenlikne Sveriges situasjon med de resterende landene som opplever en økning av smittetilfeller i Europa.

- Vi har et stigende antall smittede i Sverige, men det er fordi vi tester mer enn før. Det er uheldig at folk forveksler Sverige med land som overhodet ikke har hatt problemer og åpenbart er i begynnelsen av deres epidemi, sier Anders Tegnell til svenske SVT.

Kritisk til Sveriges strategi

Tidligere statsepidemiolog i Sverige, Annika Linde, har tidligere kritisert Tegnells strategi. Hun sa den gang at Sverige burde ha stengt ned samfunnet for å hindre coronasmitte slik som Norge om de fleste andre land.

Nabolandet vårt har i motsetning til de fleste andre verken stengt ned skoler, grenser eller samfunnet for øvrig. Hjemmesitting har vært begrenset til de som er syke eller i risikogrupper.

Ifølge tall fra WHO står Europa for to og en halv million av de ti millioner smittetilfellene som er registrert på verdensbasis. Sverige har foreløpig registrert 65 137 smittetilfeller til sammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!