Smitterekord i Trondheim - vurderer å stramme inn ytterligere

Det siste døgnet er det registrert et rekordhøyt antall smittede i Trondheim.

MANGE SMITTEDE: Trondheim har opplevd et høyt smittetrykk den siste tida og kommunen vurderer nå om det er behov for å stramme inn ytterligere. Foto: Gorm Kallestad / NTB
MANGE SMITTEDE: Trondheim har opplevd et høyt smittetrykk den siste tida og kommunen vurderer nå om det er behov for å stramme inn ytterligere. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet er det registrert 64 nye smittetilfeller i Trondheim, opplyser kommunedirektør Morten Wolden til Dagbladet.

- Det er ny rekord med god margin. Det er 20 flere enn det som har vært maksimalt tidligere og er et veldig høyt tall for oss.

- Det er veldig alvorlig, sier Wolden.

Han understreker imidlertid at situasjonen ikke er «helsvart».

- For av dem som nå er registrert smittet er veldig mange nærkontakter til tidligere smittede, så det betyr at mange allerede har vært i karantene. Vi har på ingen måte mista kontrollen.

Nekter å oppgi nærkontakter

Trondheim kommune opplyser at 54 av de nye tilfellene har kjent smittevei, mens de andre er under avklaring. To av dem nekter imidlertid å oppgi til smittesporingsteamet hvem de har vært i kontakt med - noe kommunen ser alvorlig på.

I en pressemelding understreker kommunen at alle må følge de instruksjonene som gis av smittevernkontoret.

En gjenganger blant de smittede er at de har deltatt i selskapelighet før jul, enten i privat sammenheng eller ute.

Kommunen har også valgt å anmelde en person som vel vitende om at hen var smittet, brøt isolasjonsplikten og deltok i flere selskaper. Til Adressa sier Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen at kommunen har opplevd et nytt eksempel på dette i helga, og at det vurderes anmeldeldelse også her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer