Bydelen med det verste smittetrykket:

- Smittes rundt middagsbordet

Coronavirusets ferd blant blokker og befolkning i drabantbyen Stovner i Oslo virket nærmest umulig å stanse, og smitten spredte seg som ild i tørt gress. Men så skjedde det noe.

MANGE UTFORDRINGER: Rashid Nawaz, leder for Stovner bydelsutvalg (t.v), viser Rina Mariann Hansen, byråd for arbeid integrering og sosiale tjenester, hva som har blitt gjort på Stovner under pandemien. Her sammen med coronavertene Imaan Nor Choudhary (t.v.) og Kevin Michel Kahn utenfor Stovner senter. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MANGE UTFORDRINGER: Rashid Nawaz, leder for Stovner bydelsutvalg (t.v), viser Rina Mariann Hansen, byråd for arbeid integrering og sosiale tjenester, hva som har blitt gjort på Stovner under pandemien. Her sammen med coronavertene Imaan Nor Choudhary (t.v.) og Kevin Michel Kahn utenfor Stovner senter. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Vintersola gir en liten pause fra den bitende og rå oslokulda denne februardagen. På Stovner soler både de høytragende blokkene og de munnbindkledde innbyggerne utenfor Stovner senter seg i noen av årets første varme stråler.

Gjennom store deler av pandemien har Stovner hatt det høyeste smittetrykket i hovedstaden. De har lagt et tungt år bak seg, men det nye tyder på lysere tider også for smittestatistikken.

- Vi begynner å få litt erfaring nå, etter et år med pandemi. Akkurat nå har vi en nedadgående trend. Det er veldig gledelig, men det vil jo variere, så vi kan ikke henge oss for mye opp i det, sier assisterende bydelsdirektør Andreas M. Behring.

Stovner bydel har i dag i overkant av 200 smittede per 100 000 innbyggere. Det er mer enn en halvering fra den verste perioden.

- Smitte rundt middagsbordet

Bydel Stovner utgjør Fossum, Haugenstua, Rommen, Vestli, Stovner og Høybråten, og består i stor grad av blokkbebyggelse, der folk bor både tett og på få kvadratmeter. Det har gjort pandemihåndteringen utfordrende.

- Folk her blir ikke smittet ute på tur eller på kafé, men hovedsakelig rundt middagsbordet. Vi har en befolkningssammensetning med utfordrende levekår, og det gjenspeiles veldig i smittestatistikken, sier Behring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer