Smittet av dødelig grisesykdom

Slakteren skal være utenfor livsfare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En slakter i Hong Kong er den tredje personen som har pådratt seg den dødelig sykdommen denne måneden. Nylig døde 39 mennesker i Sichuan i det sydvestlige Kina, etter at de og 150 andre var blitt smittet av bakterien Streptococcus suis.

- Tilstanden til den 44-årige slakteren skal være stabil. Han har feber og smerter i en finger og i venstre lår, sier det statlige helsedepartementet, i følge AP.

Slakteren har sannsynligvis pådratt seg smitten gjennom et kutt i fingeren. Det er vanlig at bakterien overføres til mennesker gjennom åpne sår. Myndighetene råder folk til å bruke hansker og beskytte åpne sår dersom de er i kontakt med rått svinekjøtt eller griser. Såfremt det kokes skikkelig, skal det ikke være farlig å spise kjøttet.

Stanset salg

Supermarkedet der slakteren jobbet skal ha stanset salget av svinekjøtt. Hong Kong importerer mesteparten av maten sin i fra Kina. Selv om de ikke har importert kjøttet fra Sichuan, er det trolig at sykdommen har spredd seg til andre provinser på fastlandet og derfra til øya.

- Pasienten skal ikke ha reist utenfor Hong Kong. Familien hans skal ikke ha vist noen symptomer på sykdommen, sier det kinesiske helsedepartementet.

Streptococcus suis finnes i de fleste land som aler opp griser, men det er sjeldent at bakterien overføres til mennesker. Selv om det i følge den statlige kinesiske pressen ikke har forekommet smitte fra menneske til menneske i Sichuan, er tallet på smittede og døde usedvanlig høyt, skriver Reuters.

Gris i Hong Kong:
Stanset salget av svinekjøtt: Der slakteren ble smittet.