Fullvaksinerte på sykehjem smittet:

Smittet av mutantvirus - to på sykehus

FHI er koblet inn etter at sju beboere ved et sykehjem i Ullensaker kommune har fått påvist coronasmitte. To av dem er innlagt på sykehus. Tre av dem er smittet med enten sørafrikansk eller brasiliansk mutantvirus.

SMITTET: Sju beboere ved Gystadmyr bo- og aktivitetssenter er smittet av coronaviruset. Alle de sju er fullvaksinerte, og to av dem er innlagt på sykehuset. Kommunen mistenker enten sørafrikansk eller brasiliansk mutantvirus. Foto: Lars Eivind Bones
SMITTET: Sju beboere ved Gystadmyr bo- og aktivitetssenter er smittet av coronaviruset. Alle de sju er fullvaksinerte, og to av dem er innlagt på sykehuset. Kommunen mistenker enten sørafrikansk eller brasiliansk mutantvirus. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.12% Første dose: 78.93%

I alt sju fullvaksinerte beboere ved Gystadmyr bo- og aktivitetssenter på Jessheim i Ullensaker kommune, har fått påvist coronainfeksjon. To av dem er innlagt på sykehus. I tillegg er tre ansatte smittet.

Det opplyser Ullensaker kommune i en pressemelding.

Tre av de sju smittede har fått påvist enten sørafrikansk eller brasiliansk mutantvirus, bekrefter kommuneoverlege Laurence Jary-Vattøy overfor Dagbladet. Alle de positive coronaprøvene skal nå gensekvenseres for å fastlå nøyaktig hvilken virusvariant det er snakk om.

Samtidig er FHI koblet inn i saken, og har sendt et eget team til Ullensaker kommune for å bistå kommunen, ifølge kommuneoverlegen.

Utelukker ikke flere smittede

Det første smittetilfellet ble avdekket lørdag i forrige uke på påskeaften. Siden da har utbruddet vokst i omfang, og kommunen kan ikke utelukke flere positive prøver i tida framover.

Alle ansatte og alle de 78 beborne på Gystadmyr bo- og aktivitetssenter blir nå testet, men smitten er foreløpig bare påvist på én av fire avdelinger ved sykehjemmet, ifølge kommuneoverlegen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer