Smittet av WTC-hosten

Tusenvis av newyorkere har hostet seg gjennom det siste året. Nå har hosten fått et navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terrorangrepene på World Trade Center 11. september i fjor etterlot seg mer enn to tapte landemerker og tusenvis av døde. Da tårnene falt sammen, ble mikroskopiske biter av glass, asbest og forskjellige giftstoffer slynget ut i luften. Tusenvis av dem som var i New York 11. september, har hatt en plagsom hoste etter angrepet.

- Det er World Trade Center-hosten, sier legen Tucker Woods til Newsday.

Som en følge av innåndingen av giftstoffene har mange fått en tørr hoste og nedsatt lungekapasitet. De verst rammede er hjelpemannskapene som jobbet i nærheten av de styrtede tårnene. Mer enn 600 brannmenn skal fortsatt være sykemeldt, de fleste med luftveisproblemer, skriver Ekspressen.

Terry Algranati var ikke en gang i nærheten av Manhattan 11. september i fjor. Han spilte basket utendørs i New Jersey.

- Jeg har hatt vanskelig for å puste siden da. Så fort jeg legger meg ned får jeg en hakkende hoste, sier han til avisa. Algranati er i likhet med de andre som er rammet av World Trade Center-hosten avhengig av medisin.

For at brannmennene skal kunne returnere til jobbene sine, er de avhengige av å være medisinfrie, men per i dag kan ikke legene si om hosten kommer til å forsvinne.

FARLIG:</B> Denne støvskyen har ført til at titusenvis av mennesker lider av en spesiell hoste - World Trade Center-hosten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer