Corona:

Smittet etter første dose: - Ikke overrasket

Ole Haugset (33) fikk litt vondt i halsen torsdag formiddag. Så kom beskjeden om at han hadde testet positivt på corona, tre uker etter første vaksinedose.

GIKK FORT: Det tok ikke lang tid fra Ole Haugset (33) først kjente seg sår i halsen, til han ble liggende i senga med influensaliknende sympotomer. Foto: Privat.
GIKK FORT: Det tok ikke lang tid fra Ole Haugset (33) først kjente seg sår i halsen, til han ble liggende i senga med influensaliknende sympotomer. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

Ole Haugset (33) har fått påvist corona, litt over tre uker etter første vaksinedose.

Han sier til Dagbladet at han er glad han har fått første vaksinedose, og sånn sett kanskje slipper de verste symptomene.

- Jeg velger å tro at jeg slipper billigere unna nå som jeg er vaksinert, og det er jeg veldig glad for. For om det hadde vært verre enn det jeg har kjent i dag - så hadde det vært skikkelig jævlig, sier Haugset til Adressa, som omtalte saken først.

Til Dagbladet forteller han at han ble dårlig ganske fort, men at det heldigvis ikke varte så lenge.

- Influensasymptomer

- Jeg regner med at den første dosen har hjulpet med å bygge opp immunforsvaret, sånn som en vaksine skal fungere, sier Haugset.

Ifølge FHI beskytter vaksinasjon med én dose godt mot alvorlig sykdom.

Per FHIs nyeste ukerapport er totalt 3722 personer vaksinert med én dose registrert smittet 21 dager eller mer etter vaksinering.

Det var midt under lunsjen i kantina på jobb torsdag at Haugset merket at han begynte å bli sår i halsen.

- Jeg lurte på om jeg skulle sjekke det opp, eller om jeg bare hadde litt vondt i halsen, sier Haugset til Dagbladet.

- Svimmel

Haugset forteller at han en time eller to seinere også begynte å kjenne at han var svimmel.

- Det var klassiske influensasymptomer, så jeg bestemte meg for å ta en hurtigtest hos et privat legefirma. Et kvarter etter at jeg hadde tatt hurtigtesten fikk jeg beskjeden om at jeg hadde testet positivt, sier han.

Det er foreløpig meldt 3717 tilfeller av covid-19 i uke 32. Det var en økning på 25 prosent, fra 2981 i uke 31. Dette skriver FHI i sin siste ukesrapport.

- Det antas at god effekt oppnås tre uker etter første dose med coronavaksine, skriver FHI.

- Ganske kjip

- Jeg måtte bare komme meg hjem i isolasjon, og kommunen ba meg om å ta en vanlig coronatest i regi av kommunen dagen etter. Den var også positiv, sier Haugset.

Fra symptomene først meldte seg ble formen verre og verre for hver time, forteller han.

- Den første natta var ganske kjip. Jeg sovna på sofaen, og våkna et par timer etterpå at jeg var kald og frøys, så flytta jeg meg til senga og svetta resten av natta der, sier han.

Han forteller at allmenntilstanden - også den påfølgende dagen - var dårlig.

- Jeg var veldig svimmel og hadde vondt i hodet. Heldigvis ble formen bedre fra lørdag ettermiddag fram til nå, søndag, sier han.

- Ikke overrasket

Haugset sier at han ikke vet hvor han ble smittet av coronaviruset.

- Jeg har vært på ferie, og vi var en tur i Sverige, men det er 14 dager siden. Utenom det har det vært fotballskole og badeland, sier han.

På grunn av ferieavvikling har han hatt lite sosial omgang med venner og kollegaer.

- Ingen kjente nærkontakter er smitta, så jeg vet ikke hvor det kommer fra. Jeg kan ha plukka det opp på for eksempel bussen eller butikken, men jeg vet ikke.

- Jeg er ikke så overrasket over at jeg ble smitta, kan du si. Jeg ser jo at samfunnet begynner å åpne opp igjen, og folk har senket skuldrene, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer