Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smittet etter Sverige-tur

Kvinnen har oppholdt seg i et «rødt» område i Sverige.

SVERIGE: En kvinne fra Bærum har fått påvist coronasmitte etter et opphold i Sverige. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
SVERIGE: En kvinne fra Bærum har fått påvist coronasmitte etter et opphold i Sverige. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer

En kvinne fra Bærum har fått påvist coronasmitte etter et opphold i Sverige.

Kvinnen har oppholdt seg i et område i Sverige som er definert som «rødt».

Det skriver Budstikka.

- Kvinnen har oppholdt seg i et område i Sverige som er definert som rødt, og testet seg da hun merket symptomer. Hun har fulgt alle retningslinjer med karantene og testing, og vi har kontroll på personer hun har oppholdt seg nært, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen til avisa.

Satt i karantene

Overfor Dagbladet sier Nilsen at han fikk beskjed om smittetilfellet i fredag ettermiddag. Kommunen har ikke satt ekstra beredskap som følge av smittetilfellet.

- Vi har den beredskapen vi har, og forbereder oss på at det kan komme flere tilfeller, sier kommuneoverlegen til Dagbladet.

Nilsen understreker at de har kartlagt hvor mange som kan være utsatt som følge av smittetilfellet, og at de følger opp dem.

- Husstandsmedlemmene blir satt i karantene, fortsetter han.

Han vil ikke gå inn på hvilket «rødt» område kvinnen har oppholdt seg i.

Ifølge kommuneoverlegen har testnivået vært jevnt den siste måneden.

- Vi har hatt ganske moderat mye testing. Ligger på 50-60 prøver i døgnet, utdyper han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!