Naegleria fowleri

Smittet etter svømmetur - døde

Den hjernespisende amøben har en dødelighet på om lag 95 prosent.

BADET HER: Den amerikanske gutten badet i Lake Mead i delstaen Nevada. Ei uke seinere fikk han symptomer på den dødelige sykdommen Naegleria fowleri. Foto: AFP/NTB
BADET HER: Den amerikanske gutten badet i Lake Mead i delstaen Nevada. Ei uke seinere fikk han symptomer på den dødelige sykdommen Naegleria fowleri. Foto: AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mindreårig amerikansk gutt mistet livet etter ha blitt smittet av en hjernespisende amøbe etter en svømmetur i Lake Mead i USA. Det opplyser Lake Mead National Recreation Area i en pressemelding, ifølge CNN.

De opplyser ikke nøyaktig hvor gammel gutten var, men at han var under 18 år.

Den hjernespisende amøben heter Naegleria fowleri og er kjent for å være svært dødelig. Den kan forårsake primær amøbemeningoencefalitt (PAM), som er en alvorlig hjernebetennelse med en dødelighet på om lag 95 prosent.

- Svært sjelden

- Mine kondolanser går ut til familien til denne unge mannen. Selv om jeg ønsker å forsikre publikum om at denne typen infeksjon er ekstremt sjelden, vet jeg at det ikke er noen trøst for hans familie og venner på dette tidspunktet, sa helsedirektør i det sørlige Nevada-distriktet, Dr. Fermin Leguen til CNN.

Det er første gang Naegleria fowleri har blitt registrert i Lake Mead og dette er bare den andre personen som har mistet livet i delstaten Nevada, som følge av sykdommen.

For amøben er heldigvis svært sjelden og eksperter i USA mener folk som ønsker å bade skal ta hensyn, men ikke få panikk, skriver The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.