Trump-advokater coronasmittet

Smittet etter turné: - Ubegripelig

Trump-advokatenes «valgfusk-turné» slaktes. - Får som fortjent, sier ekspert.

DAGER FØR: Bare dager før Rudy Giuliani- og Jenna Ellis' coronasmitte var bekreftet, var de sammen med det republikanske partiet i Arizona. Foto: Arizona Republican Party
DAGER FØR: Bare dager før Rudy Giuliani- og Jenna Ellis' coronasmitte var bekreftet, var de sammen med det republikanske partiet i Arizona. Foto: Arizona Republican Party Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag ble det kjent at advokat Rudy Giuliani, som har frontet Donald Trumps kamp om å underkjenne presidentvalget, hadde fått påvist covid-19.

Det er for lengst slått fast at Joe Biden blir innsatt som USAs 46. president i januar. Likevel fortsetter Trump og Giuliani å hevde at det er begått valgfusk og at valget ble stjålet.

I forbindelse med søksmålene om å endre valgresultatet, dro Giuliani i forrige uke ut på en «valgfusk-turné».

Reiseruta

«Valgfusk-turneen» startet i Arizona mandag forrige uke. Her var en rekke republikanere samlet for å høre fra vitner som ifølge Giuliani hadde observert valgjuks i delstaten.

Dagen etter hadde han et privat møte med det republikanske partiet i Arizona. Her er han og kollega Jenna Ellis avbildet sammen med ti republikanere, der ingen bruker munnbind.

Deretter reiste advokatene til Michigan for å delta på en senatshøring, som varte i over fire timer. Heller ikke her brukte de munnbind.

Torsdag var Giuliani i Georgia for å delta på en senatshøring om valget.

Senator Elena Parent, som deltok på møtet, har i ettertid uttalt at «risikoen for covid fra Giuliani og hans team, som har reist landet rundt uten munnbind, var høy» og at «de satte oss i fare med vilje for å hjelpe Trump».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer