Tusener til corona-søksmål:

- Smittet i øyeblikket man gikk på bar

Kai Wangberg (51) fra Fredrikstad er en av 14 nordmenn som har meldt seg til massesøksmål mot østerrikske myndigheter, etter å ha blitt smittet på skiferie i Ischgl.

GÅR TIL SAK: Kai Wangberg (51) fra Fredrikstad og Thorleif Østmoe (51) fra Oslo, har begge valgt å bli med i et massesøksmål mot østerrikske myndigheters håndtering av coronautbruddet i Ischgl. Her tar de en selfie på flyplassen i Innsbruck på vei hjem til Norge 14. mars. Da var begge allerede syke. Foto: Privat
GÅR TIL SAK: Kai Wangberg (51) fra Fredrikstad og Thorleif Østmoe (51) fra Oslo, har begge valgt å bli med i et massesøksmål mot østerrikske myndigheters håndtering av coronautbruddet i Ischgl. Her tar de en selfie på flyplassen i Innsbruck på vei hjem til Norge 14. mars. Da var begge allerede syke. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Da vi kom hadde viruset spredt seg til hele byen. Det er tydelig at folk ble smittet i øyeblikket man gikk inn på nærmeste bar, forteller 51-åringen til Dagbladet.

- Hvis myndighetene hadde gjort det de skulle, ut fra det de visste, så skulle ikke noen av utestedene vært åpne, og man skulle egentlig stengt ned hele plassen fra omtrent den dagen vi kom ned. Da kunne mye vært unngått.

- Hadde aldri reist

Wangberg og kameraten Thorleif Østmoe (51) ankom skiparadiset Ischgl i den østerrikske delstaten Tyrol 7. mars, og forteller at alt var som normalt i den lille alpelandsbyen.

Hjemme i Norge fikk imidlertid stadig flere hjemvendte skiturister fra samme destinasjon, påvist smitte. Det skulle likevel gå flere dager før norske myndigheter 11. mars frarådet reiser til Tyrol. Og enda flere før østerrikske myndigheter tok grep.

- Vi kjente til at det var smitte i Italia, men ikke i Østerrike. Da hadde vi aldri reist, forteller Wangberg.

I løpet av uka holdt Wangberg og Østmoe seg oppdatert på situasjonen gjennom norske medier, og leste blant annet at det var påvist smitte hos besøkende på baren Kitzlock, så den holdt de seg unna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer