Wasim Zahid har tatt AstraZeneca-vaksinen

Smittet og vaksinert - ikke bekymret

Lege Wasim Zahid er bekymret for de som velger å takke nei til vaksinen. - Da sier man aktivt ja til en mye høyere risiko, sier han.

ASTRA ZENECA: Lege Wasim Zahid har selv tatt AstraZeneca-vaksinen. Han er ikke bekymret, og tror det er svært lite sannsynlig at vaksinen øker risikoen for blodpropp. Video: Wasim Zahid / Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lege Wasim Zahid har vært tett på coronaen i et helt år. Han ble selv smittet av viruset tidligere i år, og for tre uker siden fikk han første dose av covid-19-vaksine.

Han er vaksinert med vaksinen fra AstraZeneca - vaksinen som Norge og mange andre land satte på pause fra torsdag - men er overhodet ikke bekymret for de eventuelle bivirkningene verden nå diskuterer.

- Flott

- Høyst sannsynlig øker ikke vaksinen risikoen for blodpropp. Vaksinen har vært gitt til millioner allerede, men samtidig er det flott at myndighetene tar forholdsregler og setter vaksinasjonen på pause til de har sjekket ut en eventuell sammenheng grundig, sier Zahid til Dagbladet.

Fredag sier WHO at det ikke er noen grunn til å slutte å vaksinere med AstraZeneca-vaksinen.

Torsdag kom nyheten om at danske myndigheter setter vaksineringen med AstraZeneca-vaksinen på pause etter flere tilfeller av blodpropper og et dødsfall. Seinere samme dag fulgte Norge etter. Fredag ble det kjent at en kvinne i 30-årene ansatt i Tynset kommune døde ti dager etter at hun ble vaksinert med AstraZeneca-vaksinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer