Mulig stort omikron-utbrudd på Frogner

Smittet på sosialt jobbarrangement

30-40 personer mistenkes omikron-smittet i Oslo.

MULIG OMIKRON-SENTRUM: Bydel Frogner kan være arnestedet for det første masseutbruddet av omikron i Norge. Foto: Maykova Galina / Shutterstock / NTB
MULIG OMIKRON-SENTRUM: Bydel Frogner kan være arnestedet for det første masseutbruddet av omikron i Norge. Foto: Maykova Galina / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mellom 30 og 40 personer har testet positivt på corona etter en samling på Frogner i Oslo. Assisterende bydelsoverlege og smittevernoverlege i bydelen, Tine Ravlo, har opplyst til VG at de kan være smittet med omikron-varianten.

Overfor Dagbladet utdyper Ravlo:

- Personene deltok på et sosialt arrangement i regi av jobben. Jeg ønsker ikke å spesifisere hvilken type arrangement, av hensyn til dem det gjelder.

Hjem fra Sør-Afrika

- Når ble dere oppmerksomme på at det kunne dreie seg om et mulig omikron-utbrudd?

- Mandag 29. november testet en person som hadde vært på reise i Sør-Afrika, positivt [på corona]. På bakgrunn av dette begynte vi å mistenke omikron fordi det dukket opp mange positive prøver i forbindelse med arrangementet.

Omikron antas å være en mer smittsom variant av coronaviruset med opphav i sørlige Afrika, og bydelshelsetjenesten la to og to sammen. Nå er samtlige deltakere på jobbarrangementet testet, og Ravlo og medarbeiderne venter nå på svar om det dreier seg om omikron eller ei.

- Et visst antall av de 30-40 personene, alle voksne, har avgitt PCR-test som er til sekvensering. Et visst antall testet positivt på hurtigtest, og der venter vi på svaret av PCR-testen, opplyser smittevernoverlegen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.