Smittet på tur i USA og Tsjekkia

Tre nordmenn i respirator. Nå er minst 250 smittet av svineinfluensa.

TURISTMAGNET:  En av de norske pasientene som ligger i respirator med svineinfluensa, er smittet på ferietur i Praha. En av sommerens schlagere i den tsjekkiske hovedstaden er Michael Jackson-imitatorer - her fra torget i gamlebyen. Foto: REUTERS/SCANPIX.
TURISTMAGNET: En av de norske pasientene som ligger i respirator med svineinfluensa, er smittet på ferietur i Praha. En av sommerens schlagere i den tsjekkiske hovedstaden er Michael Jackson-imitatorer - her fra torget i gamlebyen. Foto: REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To av de tre pasientene som ligger til intensivbehandling ved norske sykehus, alvorlig syke av av svineinfluensa, er blitt smittet på tur i utlandet.Helsedirektoratet opplyste på en pressekonferanse i dag at alle tre ligger i respirator.Ferie i PrahaEn 23 år gammel som ble innlagt på Haugesund sjukehus sist helg har vært på ferie i Praha og trolig blitt smittet i Tsjekkia, sier smittevernvakt Karin Rønning i Folkehelseinstituttet til Dagbladet.En mann i 50-årene fra Aust-Agder, som ble innlagt ved Sørlandet sykehus for noen dager siden, er blitt smittet under reise i USA.Tilstanden er fortsatt alvorlig for den tredje av pasientene i respirator, en kvinne i 20-årene fra Nord-Trøndelag, som er blitt smittet i Sør-Trøndelag.Det er tidligere kjent at hun har diabetes. Pasienter med kroniske lidelser kan bli ekstra hardt rammet av svineinfluensa.Diabetes, hjerte- og lungesykeHelse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen sa på pressekonferansen i dag at hjerte- og lungesyke og pasienter med diabetes er spesielle risikogrupper.- Vi har ikke fått noen opplysninger om at de to andre respiratorpasientene har noen slike kompliserende sykdommer, sie smittevernvakt Karin Rønning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer