Storbritannia:

Smittetallene synker: Klør seg i hodet

Ekspertene klør seg i hodet over synkende smittetall tross gjenåpning i England. Fotball-EM kan ha «skylda».

SMITTEN SYNKER: Smittetallene i Storbritannia har sunket seks dager på rad. Ekspertene blir ikke enige om hva som er årsaken. Foto: Steve Parsons / PA / AP / NTB
SMITTEN SYNKER: Smittetallene i Storbritannia har sunket seks dager på rad. Ekspertene blir ikke enige om hva som er årsaken. Foto: Steve Parsons / PA / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seks dager på rad har Storbritannia sett en nedgang i antall coronasmittede, og dette har ført til at mange nå klør seg i hodet, skriver Sky News.

Det spekuleres på hva som kan være årsaken til at smittetallene synker. Kanskje skyldes det slutten på fotball-EM, starten på skoleferien, høyere vaksinedekning, eller kanskje det rett og slett skyldes at færre mennesker tester seg?

Flere faktorer

Kit Malthouse, britenes juniorminister for politisaker, har tidligere uttalt til Sky News at han tror årsaken er «en interessant cocktail av virkninger».

At flere faktorer er med på å bidra til at smittetilfellene synker, ser ut til å være en felles teori i regjeringen.

- Alle klør seg litt i hodet med tanke på hva som eksakt er forklaringen, innrømmer professor Mark Walport i Scientific Advisory Group for Emergencies (SAGE).

Professor Peter Openshaw i det rådgivende organet New and Emerging Respiratory Virus Threats (NERVTAG) sier at vi ikke skal bli «overbegeistret» av nedgangen i antall smittetilfeller.

- Det er spennende å se de ganske oppmuntrende tallene, men det har vært noen forsinkelser i rapporteringen, og vi venter fortsatt på de fullstendige dataene fra Office for National Statistics, sier Openshaw til BBC Radio 4.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer