Smittetopp etter julefest

Smittetallene i kommunene Tokke og Fyresdal i Vest-Telemark er rekordhøye. Smitten knyttes til et juleselskap første juledag, hvor nesten alle deltakerne ble smittet.

FYRESDAL: Flere kommuner i Vest-Telemark opplever rekordhøye smittetall. Foto: Wirestock Creators / Shutterstock / NTB
FYRESDAL: Flere kommuner i Vest-Telemark opplever rekordhøye smittetall. Foto: Wirestock Creators / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Tokke kommune er det 35 personer som er bekreftet smittet av coronaviruset. 18 av disse deltok på et privat juleselskap første juledag, hvorav 16 har fått bekreftet omikron.

Sammenkomsten, som fant sted i Tokke kommune, hadde et tjuetalls antall deltakere. Nøyaktig hvor mange som deltok ønsker ikke kommuneoverlege Lars H. Eriksen å uttale seg om, men han bekrefter til Dagbladet at det var over 20 personer.

- I utgangspunktet er det snakk om et juleselskap der nesten samtlige ble smittet av omikron 25. desember. Jeg kan bekrefte at aldersgruppa på deltakerne er unge voksne. Det var ny fest andre juledag, hvor deltakere fra den første tilstelningen deltok. Der var det også over 20 personer, sier Eriksen.

I midten av desember innførte regjeringen nye tiltak, med en oppfordring om maks ti gjester i private hjem, og maks 20 gjester en gang i løpet av jule- og nyttårshøytida.

Skjerpet anbefalinger

Begge selskapene var i privat regi, og det er ikke bekreftet flere smittetilfeller fra sammenkomsten andre juledag. Kommunen har i ettertid skjerpet anbefalingene om at man skal holde seg hjemme ved sykdom – også ved lette symptomer, opplyser kommuneoverlegen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer