Coronasituasjonen i Danmark

Smittetrykk i Danmark: - Kan bli kritisk

Flere og flere blir innlagt på sykehus etter coronasmitte i Danmark. Det bekymrer ekspertene, som vil sette inn tiltak for å begrense smitten.

INNLAGTE: Antallet innlagte coronapasienter i Danmark kan fortsette å stige i ukene framover, mener ekspertene. Foto: Hannah McKay / Reuters / NTB
INNLAGTE: Antallet innlagte coronapasienter i Danmark kan fortsette å stige i ukene framover, mener ekspertene. Foto: Hannah McKay / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

233 personer var søndag innlagt med covid-19 på danske sykehus. Det er 14 flere enn dagen før, ifølge tall fra Statens Serum Institut (SSI).

Sist gang tallet var så høyt var 1. mars i år. Da var antallet innlagte på 243.

Den danske Sundhedsstyrelsen, tilsvarende norske FHI, anslår i en fersk rapport at antallet innlagte med corona kan stige til 250 - 300 de kommende ukene.

I den samme rapporten kommer det fram at antallet pasienter inntil videre ikke utgjør en ekstra belastning på det danske helsevesenet. Dette kan derimot raskt endre seg, dersom tallet stiger til nærmere 500.

- Kan bli kritisk

Professor ved Københavns Universitet, Camilla Foged, forteller at det er bekymringsfullt at det hver dag er en stigning på 10 til 20 nyinnlagte. Det betyr at det totale antallet innlagte vil fortsette å stige, på tross av at noen blir skrevet ut.

- Det kan fort utvikle seg til å bli mange. Det er rundt 100 nye hver uke, og hvis det fortsetter å stige vil vi fort havne på 500. Det kan bli kritisk, sier Foged til nyhetsbyrået Ritzau ifølge dansk TV2.

De daglige smittetallene oppdateres hver dag klokka 14.00. Søndag ettermiddag ble det registrert 1 532 nye smittede. Dette er på nivå med tallene tidligere samme uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer