Smitteutbrudd: - Krevende situasjon

Til tross for oppheving av nasjonale tiltak stiger smitten nå flere steder i landet. Farsund kommune registrerte fredag 81 tilfeller med covid-19.

FARSUND: Kommuneoverlegen i Farsund kommune forteller at slitasjen på ansatte i helsevesenet er enorm. - Situasjonen er krevende. Foto: Shutterstock
FARSUND: Kommuneoverlegen i Farsund kommune forteller at slitasjen på ansatte i helsevesenet er enorm. - Situasjonen er krevende. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er over en måned siden Norge feiret gjenåpning etter lang tid med pandemi. Likevel fortsetter smittetallene å stige.

Blant stedene som nå opplever et smittetrykk er Farsund kommune. Kommunen, med litt over 9600 innbyggere, registrerte fredag 81 nye corona-smittede.

- Situasjonen er krevende, sier kommuneoverlege i Farsund, Ann-Margret Haaland til Dagbladet.

Vanskelig å kartlegge

Hun mener utbruddet er en naturlig konsekvens av at man ikke lenger setter folk i karantene, i like stor grad som tidligere.

- De aller fleste smittede er fullvaksinerte. Det er høy vaksinasjonsdekning blant befolkningen i kommunen. Det er få alvorlig syke, men vi har hatt 6-8 personer på sykehus, hvorav to på intensivbehandling, forteller Haaland.

Under en pressekonferanse 24. september la tidligere statsminister Erna Solberg fram nye nasjonale tiltak, som liknet en mer normal hverdag som vi kjenner fra før pandemien.

Blant annet ble det slutt på enmeteren, begrensninger på hvor mange som kan være sammen ble opphevet og uvaksinerte nærkontakter til smittede trengte ikke lenger å gå i karantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.