Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Smitteutbrudd i Leicester - byen stenger

Antallet coronatilfeller har skutt i været i Leicester. Nå stenger byen.

SMITTEUTBRUDD: I den engelske byen Leicester har nå antall coronatilfeller skutt i været, og den britiske regjeringa har valgt å stenge ned byen og sette den i karantene. Foto: NTB Scanpix.
SMITTEUTBRUDD: I den engelske byen Leicester har nå antall coronatilfeller skutt i været, og den britiske regjeringa har valgt å stenge ned byen og sette den i karantene. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Storbritannias innenriksminister Priti Patel gikk i går ut med en advarsel om at regjeringa kunne bli nødt til å sette hele byen - med om lag 340 000 innbyggere - i karantene etter en massiv økning i antall coronasmittede den siste tida.

Nå har regjeringen besluttet å stenge byen igjen som følge av smitteutbruddet.

Det melder flere britiske medier, blant annet The Telegraph.

STORBRITANNIA: Brudd på karantenereglene vil straffes med bøter på 1000 pund. Video: AP Vis mer

- Bli hjemme

Ifølge avisa vil ikke puber og restauranter åpne igjen før 4. juli. Også skolene vil bli stengt fra tirsdag, men vil være åpen for barna til de med kritiske samfunnsfunksjoner.

Storbritannias helseminister Matt Hancock oppfordrer innbyggerne i byen til å bli hjemme.

- Innbyggerne i Leicester oppfordres til å være hjemme så mye de kan og den nasjonale gjenåpningen, som er planlagt 4. juli, gjelder ikke for dem, uttalte helseministeren, ifølge Sky News.

Leicester står nå for 10 prosent av alle koronatilfeller i Storbritannia, med 135 per 100 000 innbyggere.

Det vil bli tatt en ny vurdering på om byen vil opprettholde nedstengningen om to uker, opplyste helseministeren.

Han lovte samtidig at tiltakene ikke vil vare lenger enn nødvendig.

«Perfekt storm»

Siden coronapandemien for alvor skylte over det britiske øyriket i mars, har Leicester registrert rett i underkant av 2500 coronatilfeller, men det er ikke det totale antallet som bekymrer lokale og sentrale myndigheter i landet - det er når smitten forekom.

Nesten 25 prosent - om lag 660 tilfeller - av de 2500 tilfellene, ble påvist i de to første ukene i juni.

- Det er en perfekt storm, har Claudia Webbe, som representerer Leicester innbyggere i Underhuset - det britiske parlamentet - uttalt til BBC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!