Lillestrøm

Smitteutbrudd med britisk coronavariant

Nesten 300 i karantene.

UTBRUDD: Tre skoler og ett håndballag er berørt av et nytt smitteutbrudd av den britiske coronamutasjonen i Lillestrøm. Foto: Madrugada Verde / Shutterstock / NTB
UTBRUDD: Tre skoler og ett håndballag er berørt av et nytt smitteutbrudd av den britiske coronamutasjonen i Lillestrøm. Foto: Madrugada Verde / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre skoler og ett håndballag i Lillestrøm er berørt av et nytt smitteutbrudd av den britiske coronamutasjonen. To av skolene, Tæruddalen og Åsenhagen, stenges midlertidig.

Flere smittetilfeller er allerede bekreftet å være av den britiske varianten.

- Vi sendte inn prøver, og så vi fikk svar i går kveld. Tre av dem er UK-virus, sier kommuneoverlege Bettina Fossberg til Dagbladet.

Til sammen er det 14 positive prøver i utbruddet, og nesten 300 er i karantene. Kommunen forventer flere positive prøvesvar på den britiske mutanten i løpet av helgen.

Tre skoler

Ni elever ved tre skoler er smittet. Resten er nærkontakter av elevene.

- Vi har en andel ukjent smitte i kommunen, men vi har ingen indikasjon at det er villsmitte på grunn av dette utbrudd, sier kommuneoverlegen.

Karantenetida for de fleste opphører egentlig kommende mandag. Kommunen vil teste de som sitter i karantene på nytt etter at det ble kjent at smitteutbruddet er med den britiske mutasjonen. Det blir opprettet en midlertidig teststasjon for å få testet disse.

Skal teste 300

Fossberg mener at de har kontroll på smitteutbruddet. Alle elever skal bli testet før og etter de settes i karantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer