Smitteutbrudd ved skole: - Uoversiktlig situasjon

Minst fire lærere og 27 elever er smittet av covid-19 ved Oslo International School i Bærum. Situasjonen er uoversiktlig, sier kommuneoverlegen til NTB.

SMITTE: Ved Oslo International School. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SMITTE: Ved Oslo International School. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

- Det er til sammen 31 tilfeller i mange ulike klasser, og jeg har mistanke om at det kommer flere tilfeller, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

Han får inn nye tilfeller fra smittesporerne fortløpende og regner med at smittetallet ved skolen på Bekkestua vil øke.

Mange klasser med smitte

Omkring halvparten av elevene ved den internasjonale skolen kommer fra andre kommuner enn Bærum, og derfor er det vanskelig å gi helt eksakte tall ennå, sier Nilsen til NTB. Mange av elevene kommer fra Oslo og Asker.

- Disse kommunene jobber intenst med smittesporing, men de er hardt presset. Derfor vet vi ikke om tallene er helt oppdatert, sier Nilsen.

Skolen har til sammen rundt 600 elever i alle klassetrinn fra 1. til 10. trinn, og smitten er spredt utover i mange klasser.

Denne uka har det vært vinterferie. Neste uke kommer undervisningen til å foregå digitalt, har kommunelegen fått opplyst fra skoleledelsen.

Bærum ser på tiltakene

Det er meldt om 36 nye smittetilfeller i Bærum det siste døgnet, opplyser kommunen. De stammer blant annet fra utbrudd ved flere skoler og barnehager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer