Ernas bursdagsfest:

Smittevernekspert: - Storm i vannglass

Det har stormet mot statsminister Erna Solberg etter at det ble klart hun hadde brutt smittevernrådene. Smittevernekspert Steinar Westin mener saken må tones ned.

Statsminster Erna Solberg brøt smittevernsrådene under sitt eget 60-årslag. Saken skal nå etterforskes av Sør-Øst politidistrikt. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er klart at hendelsen ikke er bra, men samtidig er det fullt forståelig at regelverket kan mistolkes. Alle regelverk har gråsoner.

Det sier smittevernekspert og professor ved NTNU, Steinar Westin til Dagbladet etter at det torsdag kveld ble kjent at statsminister Erna Solbergs familie hadde brutt smittevernrådene.

Sør-Øst politidistrikt har nå besluttet å iverksette etterforskning av saken, basert på informasjon som har framkommet i pressen, samt informasjon fra statsministeren selv.

Westin mener at det hele er et hendelig uhell og at saken er blitt blåst opp.

- Det virker som en storm i et vannglass. Jeg skulle ønske at vi hadde tonet ned saken og at den ikke hadde fått så mye oppmerksomhet. Dama har gjort en utrolig imponerende jobb i over et år nå, og det er forståelig at alle kan gjøre feil.

- Hva slags risiko medfører det å samle så mange på ett sted?

- Det avhenger helt av hva slags kontakt man har hatt.

Ber alle følge regelverket

Professor i smittevern ved Universitetet i Sørøst-Norge, Jörn Klein, mener at det er opp til alle sammen i samfunnet å kunne forholde seg til regelverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer