Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smittsomt virus herjer på julecruise

Cruiseskip med svært smittsomt magevirus var innom Oslo.

 JULECRUISE:  Her ligger skipet til kai i Oslo. Ombord på P&O Oriana kan flere hundre passasjerer ha fått et svært smittsomt magevirus. Foto: Kjell Andersen
JULECRUISE: Her ligger skipet til kai i Oslo. Ombord på P&O Oriana kan flere hundre passasjerer ha fått et svært smittsomt magevirus. Foto: Kjell Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hundrevis av passasjerer lå i karantene på lugarene på cruiseskipet Oriana, etter et utbrudd av det svært smittsomme mageviruset norovirus.

- Tiltak har blitt iverksatt for å minimere smitten til andre passasjerer, skriver cruiseskipselskapet P&O i en mail til Dagbladet.

Utbruddet betegnes som alvorlig, ifølge Daily Mail, og avisen har fått meldinger om at hundrevis av cruisegjester ble smittet. 

Oppkast og diaré Ifølge Norsk helseinformatikk fører mageviruset til akutt innsettende kvalme, oppkast, magesmerter og vandig diaré. I tillegg får mange influensalignende symptomer.

Passasjerer om bord i skipet forteller til Daily Mail at det var en overveldende stank av oppkast under dekk.

For å hindre smitte skal passasjeren ha fått beskjed om å holde seg i lugarene sine, og å la være å gå i land i de ulike byene. Passasjerene har også brukt masker som smittevern.

Kom til Norge Det ti dager lange cruiset startet i Southampton i England 4. desember, før det blant annet var innom byene Amsterdam, København og Oslo. Etter Oslo dro skipet til Hamburg, og det er nå på vei tilbake til Southampton.

Det smittsomme viruset skal ha brutt ut før skipet ankom Oslo.

Ifølge P&O Cruises har bare et lite mindretall av de 1843 passasjerene på båten blitt syke, og ingen av de ansatte skal ha blitt smittet.

Mens passasjerer Daily Mail har snakket med rapporterer om hundrevis av syke, hevder cruiseselskapet at det kun er snakk om noen få.

- Antall passasjerer med aktive symptomer er i dag seks stykker, skriver P&O.

P&O sier ikke noe om hvor mange som totalt har hatt aktiv smitte i løpet av turen.

Kjenner du noen som er eller har vært ombord i båten? Kontakt oss på 2400@dagbladet.no eller 24001000.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!