SMK-ansatt har erkjent forholdet

En tidligere ansatt ved Statsministerens kontor (SMK) er siktet for grov økonomisk utroskap etter påstått bruk av en statsrådsbolig. Dagbladet vet at vedkommende har erkjent forholdet. Dersom noe straffbart er begått, blir det trolig en tilståelsesdom.

Publisert
Sist oppdatert

En tidligere ansatt ved Statsministerens kontor (SMK) er siktet for grov økonomisk utroskap etter påstått bruk av en statsrådsbolig uten tillatelse.

- Vedkommende har privat over noe tid bebodd i en leilighet som SMK har til disposisjon for statsråder, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Elden sier videre at han bistår en administrativt ansatt ved Statsministerens kontor. Hans klient har nå erkjent forholdet.

- Klienten har erkjent forholdet, og det gjenstår en avklaring på om det er straffbart. I så fall blir det trolig en tilståelsesdom, sier Elden videre til Dagbladet.

Har sagt opp

Statsministerens kontor disponerer og forvalter leiligheter som brukes som pendlerboliger for statsråder og øvrig politisk ledelse.

Seksjonsleder Rune Skjold ved Oslo politidistrikt sier at vedkommende etterforskes for uberettiget vinning etter straffelovens paragraf 391, som omhandler grov økonomisk utroskap. Ettersom politiet har tatt beslag i digitale enheter, er han siktet i saken.

Anne Kristin Hjukse, kommunikasjonssjef ved SMK, bekrefter saken overfor Dagbladet.

-Vi er kjent med at en tidligere ansatt ved Statsministerens kontor nå er siktet for grov økonomisk utroskap, skriver Anne Kristin Hjukse, kommunikasjonssjef på SMK.

Hun legger til at personen det er snakk om har sagt opp sin stilling.

- Siktede har selv valgt å si opp sin stilling ved kontoret, og sluttet med umiddelbar virkning, sier hun.

Avslørt etter gjennomgang

Saken kommer i forbindelse med Aftenpostens avsløringer om pendlerboliger og SMKs gjennomgang av disse, skriver VG.

Det var SMK som tok kontakt med politiet da de fattet mistanke om at det her er begått lovbrudd.

Aftenpostens avsløringer første blant annet til at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad trakk seg som minsiter og partileder for knappe to uker siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer